Dos plans de CiU: humanitzar el Centre i fer el ‘balcó’ del riu Ripoll

Convergència i Unió es compromet a humanitzar el Centre de Sabadell per potenciar-lo, començant per aplicar alguns canvis al Passeig de la plaça Major que ha deixat l’actual govern socialista.

“El Passeig ara és un desastre monumental”, diu el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, qui promet un pla “ambiciós” pel Centre evitant però molèsties a la zona del Passeig.

Ara no toca fer grans obres, perquè seria imperdonable però sí que es pot humanitzar la superfície. Sempre hem demanat recuperar la històrica glorieta modernista que era un símbol de Sabadell. D’alguna forma també s’ha de posar verd. I cal replantejar-se la mobilitat: no podem tenir una plaça on passen autobusos i taxis”, diu Rossinyol.

La federació nacionalista va presentar dissabte mitja altres cinc propostes urbanístiques a aplicar a partir del maig. Refaran el Pla General, que es va aprovar als anys 90 a partir de la desindustrialització.

CiU també creu que cal regularitzar les zones privades d’ús públic: carrers i places que de fet són públics però pertanyen a comunitats de veïns i com a resultat ningú en fa el manteniment. En tercer lloc volen un pla per reparar voreres, calçades i manteniments sostingut en el temps. “Qualsevol bé es deteriora si no el cuides”, assegura el cap de llista.

El balcó del Ripoll

Acte seguit, i de cara al futur, CiU vol millorar l’aspecte i zones d’interès de la ciutat fent el que anomenen ‘balcó del Ripoll’: un espai de lleure amb vista al parc fluvial a mode de balcó o mirador on fer activitats. També a nivell concret es plantegen les illes àgora: espais dins les zones residencials on es pacifiqui al màxim la mobilitat de forma que “es recuperi la via pública pels vianants” i que els cotxes que puguin passar siguin els dels veïns. Un àmbit on aplicar-la podria ser el sector Creueta, que ja ho ha demanat sovint.

Foto portada: el Passeig, fa uns mesos. Autor: David B.

Comments are closed.