El balanç del 2019 de Marta Farrés, en 10 frases

Primera trobada nadalenca de Marta Farrés amb la premsa per fer balanç de l’any, en el seu cas balanç del seu primer mig any com alcaldessa. Una novetat, tot i que ja coneguda: l’Ajuntament adquireix (la novetat és que abans que acabi aquest any) l’aparcament del Passeig Manresa, pagant 4,8 milions a l’empresa FGC.

Més enllà de la notícia del dia, Farrés ha repassat altres aspectes. Aquí les declaracions més destacades.

1 Els primers sis mesos de govern: “hem apretat el botó del Play a l’Ajuntament, que torna a estar en marxa amb un govern que governa. Es veu en petits detalls com la gespa i les fonts de la plaça Sant Roc, que són petits però tot un símbol, i en aspectes més grans. La maquinària avança. Els funcionaris fan bé la seva feina però necessiten directrius per aconseguir objectius. I hem alineat els objectius. Tenim rumb i ara cal agafar velocitat”.

2. Sobre l’aprovació de les importants ordenances fiscals, aquest mateix divendres, i els pressupostos del 2020: “no pateixo excessivament per la seva aprovació”. No ha volgut avançar res més, però el govern té a prop el suport de Junts a la seva proposta.

3. Sobre els primers sis mesos dels grups de l’oposició:

“Ens trobem amb alguns grups que estan treballant per la ciutat [Cs i Junts] i altres que no ho estan fent o ho estan fent en contra”.

4. Ple urgent el dia 24 de desembre per comprar el pàrquing del Passeig: “sé que hi ha pocs temps però l’oposició té tres dies per veure tots els documents, tenen dedicacions exclusives i han de treballar”

5. Sobre el passeig de la plaça Major:

“El que ens vam trobar és que no hi havia cap projecte sinó un esbós. Hi veiem que hi cabrà més verd i sense pèrgola. El milió d’euros que costava el destinarem a posar més verd, l’element d’aigua i llums. Entre el primer i el segon trimestre de l’any vinent tindrem un primer dibuix i volem que quedi acabat aquest mandat perquè la història del Passeig de la plaça Major és com el dia de la marmota”.

6. Sobre la residència del sud: “com amb altres temes, aquí tampoc hem aconseguit parlar amb el conseller i en aquest cas fins avui tampoc ho hem aconseguit. Demanem reunions bilaterals i diem que la residència no és la nostra competència, però que podem col·laborar si és necessari”.

7. Sobre el projecte socialista per traslladar la comissaria de la Policia Municipal a la Plana del Pintor, darrera de la biblioteca: “sé que serà difícil aconseguir els suports perquè hi ha molts formacions polítiques que no ho veuen clar, però no renuncio al debat”.

8. Sobre l’operatiu policial contra les curses il·legals de cotxes:

“Tothom sabia que se’n feien i no s’havia actuat.  Hi ha hagut permissivitat. Ara hem actuat i ha funcionat. Ho farem més en el futur”.

9. Sobre les discoteques: “no hi haurà una Zona Hermètica 2. El seu problema va ser la densitat. No volem aquella dimensió i volem fer compatible l’oci amb el descans dels veïns”.

10. Sobre la Zona de Baixes Emissions de Barcelona: “no pot ser que Barcelona no ens deixi entrar els vehicles mentre que els de Barcelona sí els poden fer venir al Vallès, on hi ha bona part del teixit productiu. Les ciutat i l’aire no tenen fronteres i exigeixo una taula conjunta de debat amb els municipis afectats”.

Foto portada: Marta Farrés, aquest dijous. Autor: David B. 

Comments are closed.