Foto portada: final de la manifestació, amb banderes d'Espanya cremanat. Foto: @cdrsabadell via Twitter.

El CDR enterra el ‘règim del 78’ i crema la Constitució

Acte del Comitè de Defensa de la República en el 40è aniversari de la Constitució Espanyola de 1978. Alguns activistes del CDR han protagonitzat una manifestació irònica pels carrers del centre de Sabadell simbolitzant l’enterrament de la Carta Magna i l’anomenat règim del 78. L’acte ha acabat amb el taüt explosionat amb petards i banderes d’Espanya cremades. 

L’acció ha consistit en una marxa fúnebre des de l’avinguda de Barberà fins la plaça de la Creu Alta, on ha acabat l’acte i s’ha fet esclatar el taüt amb petards i s’han cremat tant banderes d’Espanya com exemplars de la Constitució de 1978. Així també s’ha llegit un manifest.

La capçalera de la manifestació. Autor: @cdr sabadell via Twitter.
La capçalera de la manifestació. Autor: @cdr sabadell via Twitter.

L’acció s’ha convocat per part del CDR. Consideren que la transició va fer bona la frase del dictador: tot quedava “atado y bien atado”. “Cremem la Constitució espanyola i el seu règim, presó de pobles i cadàver franquista”, diu el text. L’acte ha acabat a la plaça de la Creu Alta.

Així mateix, el CDR ha denunciat que al finalitzar l’acció els Mossos d’Esquadra van identificar dos participants en l’acte. Demanen la dimissió del conseller d’Interior, el “menyspreable” Miquel Buch i critiquen que el president de la Generalitat animi l’independentisme a sortir al carrer per fer-li recaure “la ràbia” d’un cos policial, els Mossos, que segons el CDR es diferencia poc de la resta de cossos de seguretat de l’Estat.

Foto portada: final de la manifestació, amb banderes d’Espanya cremant. Foto: @cdrsabadell via Twitter.

Comments are closed.