El col·lectiu Mares i Àvies per la República: “als nostres nets no se’ls maltracta”

El col·lectiu Mares i Àvies per la República (MAR) de Sabadell s’ha reunit a la plaça Sant Roc per presentar el seu col·lectiu i llegir el manifest de l’associació. Volen protestar contra les accions policials viscudes durant els últims dies en les manifestacions per la sentència del judici del procés. En el seu manifest han deixat clar que als seus nets “no se’ls maltracta” i que ja n’hi ha “prou escarni”. 

El col·lectiu Mares i Àvies per la República (MAR) de Sabadell ha dut a terme un acte públic, a la plaça Sant Roc, on han instat a les institucions policials a parar “l’escarni” contra els seus nets. Han lamentat que a Sabadell s’hi estan “intensificant les actuacions policials” que consideren “males pràctiques”. Asseguren que els joves “estan exercint el seu dret de protesta” i que “ho fan tant els que són independentistes com els que no ho són”.

Denuncien que la policia ha utilitzat tècniques “agressives” com “atropellaments” i d’altres que estan “prohibides a Catalunya”. A més, parlen d’una suposada “criminalització” dels seus fills i nets. Per últim, valoren que els joves estan demostrant haver après, de tots ells, els “valors republicans”. Demanen, d’altra banda, que comencin “les corresponents investigacions” sobre aquestes “actuacions violentes”. I, per tant, proposen constituir-se “en una xarxa com a resposta a la repressió sobre el jovent”. Per últim, insten a tota la societat a que publiquin vídeos i fotos per denunciar, via xarxes socials, “totes les agressions de què siguin testimoni”.

Foto portada: Presentació del col·lectiu Mares i Àvies per la República (MAR). Autor: David B.

Comments are closed.