Fernández, a l'esquerra, sortint dels jutjats. Autor: David B.

El Consell Comarcal incrementa l’import presumptament cobrat de forma irregular per l’exgerent dels consorcis

El Consell Comarcal ha ampliat la informació que posa a disposició dels tribunals en les dues peces que l’afecten del cas Mercuri. Segons el president de l’ens comarcal i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez (PSC), les quantitats de l’exgerent dels consorcis i exregidor a Sabadell Paco Fernández va cobrar de forma irregular superen els 45.000 euros, més dels gairebé 39.000 detectats inicialment.

Dues de la trentena llarga de peces del cas Mercuri afecten el Consell Comarcal. La primera investiga si l’exgerent dels tres consorcis, Paco Fernández, va fer un ús irregular de la targeta corporativa. La investigació es duu a terme als jutjats de Terrassa i fins ara es creia que els fons presumptaments usats de forma irregular eren d’uns 39.000 euros. El Consell Comarcal assegura ara que el total és superior: d’uns 45.700 euros. De fet, la xifra presumptament defraudada ha anat incrementant-se, dels 26.150 euros quan es va obrir la investigació fins els 39.000 euros posteriors i els 45.700 que ara ha calcuat el propi Consell Comarcals.

En tot cas, l’ens comarcal ha portat el material als tribunals. La peça afecta Fernández i també l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ja que es sospita que Fernández li va pagar una nit d’hotel a Sevilla durant el Congrés Federal del PSOE amb la targeta del Consorci de Residus (més info: ‘Bustos i Fernández neguen haver malversat‘).

Els presumptes endolls del Consorci

La segona peça investiga si Bustos usava els consorcis, el Consell Comarcal i altres administracions com l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com un pati traser on col·locar persones de confiança (més info: ‘Així endollava Bustos a les institucions‘). La investigació també afecta l’exalcalde i Fernández, i en aquest cas s’instrueix des del jutjat de Sabadell que porta tot el cas Mercuri.

“Màxima transparència”

En les dues peces el Consell Comarcal està personat com acusació particular, i la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció com acusació popular. El Consell Comarcal, presidit pel socialista Giménez en coalició amb altres forces polítiques, manté que vol així reafirmar el seu compromís d’impregnar l’organització de nous valors basats en la “màxima transparència, l’ètica i el bon govern”.

Foto portada: Fernández, sortint dels jutjats de Terrassa amb el seu advocat, on va declarar per l’ús de la targeta del Consorci el passat estiu. Autor: David B.

Comments are closed.