Debat FAV Sabadell Mercuri

El debat de la FAV sobre el cas Mercuri es queda sense el PSC

  • La FAV havia convocat un debat sobre el cas Mercuri però el PSC no hi assisteix.

  • Segons els socialistes, tenien programada una assamblea de militants per aquest vespre.

Debat sense una part imprescinble no és debat. Així que la convocatòria de la Federació d’Associacions de Veïns per parlar al voltant d’una taula sobre el cas Mercuri s’ha quedat només amb cinc representats: un per cada partit de l’oposició. No hi ha assistit cap socialista. Sent així, ha estat un vespre descafeinat.

La sala d’actes del casal Pere Quart, en canvi, s’ha omplert de ciutadans interessats en tenir més informació sobre el cas Mercuri, mostra de l’interès de la gent. Més de 150 persones s’hi han aplegat. Només començar el responsable de comunicació de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell, Manuel Navas, ha assegurat que el PSC va rebutjar fa uns dies participar perquè creien que fer-ho podia “crispar la societat” tensionar més la situació que viu la ciutat darrerament. Navas ha assegurat que l’objectiu de la trobada era poder fer arribar informació directa a la ciutadania i ha lamentat que “no vulgui venir però sí surti a totes les teles” i ha definit la decisió com a “dolenta”. En canvi, un representant del PSC ha dit a iSabadell que el PSC no hi assistia perquè tenien una assemblea de militants convocada des de feia setmanes.

Sigui com sigui, per tant, hi ha hagut poc contrast d’opinions. A més, el propi format escollit ha donat peu més a cinc monòlegs dividits en tres intervencions (una per cada pregunta que s’ha plantejat des de la FAV) que a pròpiament un debat.

Debat FAV Mercuri Sabadell
La taula dels ponents, al casal Pere Quart. Autor: David B.

En aquest sentit, han pres part de la taula rodona tres dels portaveus municipals (els del PP, Esteban Gesa, l’Entesa, Virgínia Domínguez, i ICV, Carme Garcia). Per CiU ha participat el regidor Jordi Font i per EUiA, que tenia l’assemblea local justament a la segona planta del casal Pere Quart, hi ha anat Miquel Soler.

Els regidors han estat preguntat sobre com atacar la corrupció, sobre la governabilitat de la ciutat i sobre les alternatives que hi ha per sortir de la crisi política a Sabadell. Tots han considerat que el PSC no està assumint la seva responsabilitat des de fa dos mesos, i que s’ha encastat en la defensa dels imputats.

L’oposició ha assegurat, amb diversos matissos, que no deixaran que la situació s’allargui i Sabadell tingui un govern ple d’imputats. Creuen que el PSC hauria de formar un nou govern sense imputats. En aquest sentit, han deixat oberta la porta de fer una moció de censura, tot i les dificultats evidents que planteja.

ERC considera inadmissible que Bustos torni a l’alcaldia

Per la seva banda, Esquerra Republicana considera a través d’un comunicat “inadmissible” que Manuel Bustos torni a l’alcaldia. Plantegen que es presenti una moció de censura de forma immediata si es confirma el retorn. ERC es defineix com a perplexa per l’actuació del PSC.

Els republicans asseguren que cal recuperar la normalitat en el dia a dia de l’ajuntament i que cal acabar amb la “paràlisi en la que estem des de fa dos mesos”.

Foto portada: Els participants al debat de la FAV, aquest dimecres. Autor: David B.

Comments are closed.