Foto portada: presentació del quatripartit. Autor: Ajuntament / cedida.

El govern de Sabadell, lluny de la paritat

  • Només sis de les 21 persones que conformen l’executiu són dones.

  • Al ple municipal, només la Crida i Guanyem respecten la paritat; Ciutadans, a la cua.

El govern municipal de Sabadell està format per 14 càrrecs electes (regidors). I per set assessors (càrrecs de confiança). En total, 21 persones, de les quals només sis són dones. La xifra, un 28,57 per cent, queda lluny de la paritat.

Pel que fa als electes, la paritat no queda tan lluny, ja que hi ha cinc dones d’un total de 14 persones (un 35,7 per cent). En aquest sentit, dues formacions polítiques compleixen la paritat (la Crida i Guanyem tenen el 50 per cent de dones i el 50 per cent d’homes). Per la seva part, tant Unitat pel Canvi com Esquerra Republicana només tenen un 25 per cent de dones, una regidora d’un total de quatre.

Fora dels càrrecs electes, però encara dins del govern local, d’entre els set assessors (personal eventual de designació directa), hi ha sis homes i només una dona (un 14 per cent de dones), com ha denunciat aquest dimecres la regidora socialista Anna Carrasco.

Al ple: un 35 per cent de regidores

En el conjunt del ple, malgrat els avenços i la llei d’Igualtat de 2007, hi ha set regidores i 20 regidors (un 35 per cent de dones). Només els grups  de la Crida i Guanyem són paritaris. A la banda baixa, Ciutadans, que té tres regidors i cap d’ells és dona. Tampoc el PP, tot i que només té un regidor i la número 2 de la llista sí és una dona.

Tres empreses públiques: dos gerents i una gerent

Pel que fa als directius municipals, Sabadell té tres empreses públiques. En dos casos, VIMUSA i Promoció Econòmica, el gerent és un home. Només a Comunicacions Audiovisuals (Ràdio Sabadell), la gerent és una dona.

Foto portada: presentació del quatripartit. Autor: Ajuntament / cedida.

Comments are closed.