Els vuit membres del govern, al centre cívic de Sant Oleguer. Autor: David B.

El govern es compromet a noves audiències públiques després d’una bona estrena

Unes 150 persones han participat aquest dijous a l’audiència pública organitzada pel govern local per retre comptes dels seus primers 100 dies a l’Ajuntament. El Passeig, la mobilitat a la ciutat o la situació de la plaça d’Espanya han centrat part de la vintena d’intervencions dels ciutadans.

Amb una breu exposició per part de l’alcalde, Juli Fernàndez, i els tres tinents d’alcalde (Maties Serracant, Gabriel Fernàndez i Glòria Rubio) l’executiu ha situat el seu camp d’acció, assegurant que és prioritari recuperar la confiança en l’Ajuntament després del cas Mercuri, lluitar contra l’emergència social provocada per la crisi o millorar els espais públics.

Unes 150 persones han gairebé omplert l’auditori del centre cívic de Sant Oleguer per assistir a la primera audiència pública organitzada pel bipartit ERC-Crida. Una iniciativa gens vista amb els governs precedents i que no serà l’última, segons s’ha anunciat pels membres de l’executiu. Després de les intervencions dels regidors, una vintena llarga de ciutadans, vinculats o no a entitats (n’han parlat Jordi Molins, de l’Oficina del Centre, l’activista de la PAH Pau Llonch, el regidor del PSC Carles Bosch o l’exregidor de l’Entesa Isidre Soler) han fet diverses puntualitzacions. Sense preguntes prèvies ni pactades, la mobilitat a la ciutat, les obres del Passeig o la situació de la plaça d’Espanya han sortit a debat. Així mentre un ciutadà ha demanat que l’agenda cultural en paper Sortim arribi abans a les mans dels ciutadans, un altre ha demanat que els plens municipals estiguin a la web municipal. D’altra banda, la relació amb els animals i el significat de la declaració de Sabadell com a ‘Ciutat lliure de maltractamet animal’ han centrat altres preguntes. Diversos ciutadans han demanat millorar els carrils bici i potenciar la mobilitat en bicicleta.

“Falten milers d’arbres”

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha revelat que “ens falten milers d’arbres i de moment en posarem 90” mentre que el de Salut, Gabriel Fernàndez, ha anunciat que hi ha problemes amb els abandonaments d’animals a la via pública. L’alcalde, Juli Fernàndez, s’ha compromès a no desplegar àrees comercials fora de la trama urbana. Guerrero també ha anunciat una nova ordenança per regular les terrasses a la via pública i una prova pilot al Centre per ampliar l’espai pels vianants. Per la seva part, la regidora de Participació, Glòria Rubio, ha especificat com s’auditarà la situació del consistori. Una acció que vol ser participativa.

“És una forma diferent a la que teníem vista”

Alguns ciutadans han agraït al govern haver organitzar l’audiència pública. “És una forma diferent de fer a la que teníem vista fins ara”, ha celebrat la sindicalista i activista de Can Deu Esther Lopera. Altres ciutadans s’han mostrat preocupats pel bosc de Can Deu després de la ventada del desembre passat. Serracant ha assegurat que hi ha un projecte de la Fundació Antiga Caixa Sabadell per regenerar el bosc, amb marge per la reforestació amb col·laboració ciutadana en alguns espais. Un treballador municipal ha assegurat que fins ara “moltes empreses rebien favors per darrere” i ha demanat acabar amb la situació: “s’havia creat una xarxa”, ha palesat. En resposta, el regidor de Serveis Centrals, Albert Boada, ha assegurat que “no amortitzarem més places de treballadors públics i, és més, internalitzarem serveis”.

Serracant: “volem un Passeig ple”

El Passeig ha estat un dels temes estrella: Serracant ha anunciat un estudi sobre la circulació del bus en aquesta via, així com el desig de fer un Passeig “més verd i utilitzable. Ara és espai buit i el volem ple”. “Serà la peça de socialització que tots volem, però també de dinamització comercial, cultural i sobretot social”, ha afegit l’alcalde. En quant a les obres de l’estació de tren, el tinent d’alcalde ha reconegut que la Generalitat ha suprimit un dels tres ascensors i una de les escales mecàniques previstes en el projecte. S’ha compromès a batallar per recuperar-les.

Giny a UpC i Guanyem

Preguntats sobre la composició del govern, l’alcalde ha volgut agrair especialment a Unitat pel Canvi i a Guanyem Sabadell (els dos regidors d’aquesta darrera formació eren a la sala) el seu suport tant a la investidura com a les ordenances fiscals o en altres polítiques.

Després de gairebé dues hores d’intervencions, la primera audiència pública del mandat ha arribat a la seva fi. Segons les diverses fonts consultades, tant dels assistents com dels membres del govern, la valoració ha estat positiva.

Foto portada: els vuit membres del govern, al centre cívic de Sant Oleguer. Autor: David B.

Comments are closed.