Foto portada: l'alcalde Fernàndez, durant la seva intervenció. Autor: David B.

El govern local respon a la ciutadania a la biblioteca del Sud

  • L’equip de govern reivindica les 150 mesures per transformar la ciutat.

  • L’alcalde reclama la complicitat de la ciutadania amb el govern local.

Dimarts a les 19 hores va comparèixer a la Biblioteca del Sud tot l’equip de govern, excepte la regidora de Transparència, Elena Hinojo, absent per motius personals, per explicar el Pla de Mandat i sotmetre’s a les 30 preguntes del centenar de persones que assistiren a l’acte.

Després d’una exposició de l’alcalde, Juli Fernàndez, (ERC) on va explicar els eixos del Pla de Mandat (2016-2019) i de visionar un vídeo sobre el tema, es va invitar al públic a formular preguntes per escrit (més info: ‘Fernàndez: “la ciutadania ha d’exigir-nos el compliment del Pla de mandat‘). Aquestes foren ordenades temàticament i contestades pels regidors i regidores responsables de les respectives àrees.

Eduard Navarro, Unitat pel Canvi (UpC), va respondre sobre el pla de dinamització del districte 6 en el sentit que es centraria en la reforma del mercat de Campoamor. Albert Boada, de la Crida per Sabadell, contestà a una pregunta sobre els canvis de nom del nomenclàtor indicant que s’estava elaborant un reglament per tal de fixar les prioritats en els canvis i nous noms dels carrers de la ciutat. Glòria Rubio, de la Crida, es pronuncià sobre la reforma del Passeig explicant que s’estava en la primera fase exploratòria amb reunions amb entitats i que aquesta setmana es faria una comunicació pública al respecte.

Xavier Guerrero (ERC) va respondre sobre l’ocupació abusiva de les terrasses remetent-se a un prova pilot que s’està fent a l’Eix Macià que es faria extensiva al Centre i Avinguda Matadepera. També informà sobre el pla de revisió de la flota de busos i sobre la voluntat del govern municipal de tancar l’anella de carrils-bicis. Joan Berlanga (UpC) va explicar les gestions de l’executiu local per solucionar el problema de les cargoleres als centres escolars de Can Llong i per combatre la segregació escolar mitjançant un nou Mapa Escolar.

Gabriel Fernández (ERC) informà sobre la Taula de Treball per fer realitat la Residència Geriàtrica de la zona sud, tot denunciant l’absència de places públiques a la ciutat. Ramon Vidal (UpC) contestà a diverses preguntes sobre les urgències de salut mental al Taulí que qualificà d’insuficients i que podrien ser millorades amb els quatre milions d’euros que ha destinat el govern municipal, així mateix va explicar les projectes de Salut del govern municipal. Marisol Martínez (Guanyem Sabadell) va explicar els criteris de repartiment dels pavellons municipals a les entitats esportives, l’increment de beques esportives i sobre els cicles formatius de professionals i tècnics del sector.

Soterrament i remunicipalitzacions

En una segona tanda de preguntes, Guerrero, informà sobre les dificultats de la neteja i manteniment de zones frontereres entre termes municipals i sobre les carències del manteniment de l’espai públic que ha patit “l’abandonament molt de temps” per recursos insuficients i que ara s’ha incrementat de 50.000 euros a 600.000 anuals.

L’alcalde va respondre a diverses qüestions de seguretat, indicat que la Policia Municipal havia canviat del model de “reactiva a preventiva”. També va mostra la seva voluntat de mobilitzar tota la seva capacitat d’influència per aconseguir que la Generalitat inclogui als Pressupostos el soterrament dels Ferrocarrils de la Generalitat. Així mateix, contestà a una sèrie de preguntes sobre el Cementiri Municipal on es mostrà partidari de vetllar pel compliment del plec de condicions amb l’empresa concessionària, també defensà la modificació de la renovació de nínxols, fragmentant el pagament i per períodes més curts.

Boada exposà els criteris per a la remunicipalització de serveis municipals externalitzats. Després d’esmentar la recuperació del servei de grua i la zona blava, indicà que ara s’està en un procés d’anàlisi dels contractes i concessions municipals.

Guerrero va explicar les gestions per combatre l’incivisme, la brutícia i els problemes de salubritat de molts indrets de la ciutat. L’alcalde informà sobre la propera reunió del Consell de Seguret Ciutadana. Berlanga explicà l’informe que s’està elaborant sobre la presència d’uralita i amiant a les escoles públiques i Gabriel Fernández sobre les inversions relatives a les famílies amb fills amb discapacitats funcionals com ara el programa Fem Vacances.

Foto portada: un moment de l’exposició de l’alcalde de Sabadell, aquest dimarts. Autor: David B.

Comments are closed.