Foto portada: protesta dels representants sindicals de VIMUSA, al ple de març de 2014. Autor: J.d.A.

El govern s’afanya a desautoritzar el gerent de VIMUSA per recórrer una readmissió

  • Els tribunals obliguen a readmetre una arquitecta acomiadada i l’empresa municipal fa un recurs davant el TSJC.

  • L’Entesa, des de l’oposició, va fer causa dels acomiadaments i rep ara crítiques de “doble moral”.

El Jutjat Social número 1 de Sabadell ha obligat l’empresa pública Vimusa a readmetre una arquitecta acomiadada que tenia reducció de jornada per cura de menors. El cas dels set acomiadats de VIMUSA va aixecar polseguera fa un temps i ho ha tornat a fer ara. I és que mentre el gerent de l’empresa ha recorregut la sentència, el govern de la ciutat l’insta a readmetre la treballadora després de les critiques de l’oposició.

La polèmica té el seu precedent immediat en l’acomiadament de diversos treballadors de l’empresa municipal VIMUSA el març del 2014 a causa de la seva situació financera (més info: ‘Es rebutja la petició per readmetre els set treballadors de VIMUSA‘). Entre les acomiadades, hi havia una arquitecta que treballava a l’empresa des de 2007 i tenia jornada reduïda per cura de menors des del 2013. La dona va recórrer i ha guanyat el seu plet al jutjat social número 4 de Sabadell. La sentència, del 12 d’agost i a la qual ha tingut accés iSabadell, dicta l’acomiadament com a nul. Per un defecte de forma: l’empresa no va notificar als representants sindicals la carta d’extinció del contracte anterioritat, i obliga l’empresa a readmetre la treballadora, cosa que segons el consistori ja s’ha produït.

Però Vimusa ha recorregut la decisió davant el Tribunal Superior de Justícia, com ha denunciat el sindicat Comissions Obreres. Aquest recurs ha aixecat les crítiques de part de l’oposició. Ciutadans, amb tres regidors, ha recordat que l’Entesa (ara a la Crida, dins del govern, i amb el primer tinent d’alcalde, Maties Serracant, com a màxim dirigent d’Urbanisme) va posar el crit al cel quan es va acomiadar part de la plantilla i els acusa ara de “doble moral”. També Guanyem s’ha afanyat a demanar més informació i transparència. La seva portaveu, Marisol Martínez, va ser molt dura contra els acomiadaments l’any passat, quan llavors era portaveu d’EUiA.

Davant la polèmica, l’executiu local ha fet pública una comunicació a primera hora de la tarda de divendres assegurant que estan en contra del recurs i que volen readmetre la treballadora. El govern, així, responsabilitza del recurs al gerent de VIMUSA, Jordi Renom, a qui l’executiu va notificar la seva oposició al recurs però que tot i així ha tirat pel dret. Tota una desautorització. Ara el govern s’ha compromès públicament a intentar revocar el recurs de Renom en el Consell d’Administració de VIMUSA que s’ha de fer a finals de mes.

Foto portada: protesta dels representants sindicals de VIMUSA, al ple de març de 2014. Autor: J.d.A.

One Comment