El mandat va arrencant: constituïdes les juntes de govern local i portaveus

El mandat municipal va arrencant. Primer ho va fer amb la constitució del ple i elecció de la nova alcaldessa, el passat 15 de juny, i després amb l’organització municipal, el passat divendres. Aquest dijous ha quedat constituïda la Junta de Govern Local (on s’aproven els dictàmens que no han de passar per ple) i la Junta de Portaveus. 

Els dos organismes estan presidits per l’alcaldessa, com marca la llei de fet. La Junta de Govern Local està integrada per Farrés, els quatre tinents d’alcaldessa (Pol Gibert, Marta Morell, Jesús Rodríguez i Montse González), més els regidors del govern Mar Molina (Urbanisme) i Eloi Cortés (Acció Social i Habitatge).

Poden assistir-hi també els portaveus de l’oposició, Gabriel Fernàndez (ERC), Nani Valero (Crida), Adrián Hernández (Cs) i Lourdes Ciuró (Junts). L’oposició té veu però no vot a la Junta de Govern Local.




Després de l’elecció de l’alcaldessa i la configuració del cartipàs, s’espera ara la configuració dels càrrecs directius, l’anomenat sottogoverno, amb una gran capacitat d’influència en la maquinària municipal. Caldrà veure si pel que fa a coordinadors d’àrea, caps de servei o caps de programa s’aposta per noves incorporacions, es recuperen antics coneguts o hi ha certa estabilitat respecte al quatripartit. També caldrà veure qui són els cinc assessors que pot contractar el govern municipal.

Foto portada: formació de la Junta de Govern Local, aquest matí. Autor: David B. 

Comments are closed.