El portaveu del PP al Senat: “No hi ha diàleg fora de la Constitució”

El portaveu del Partit Popular al Senat ha donat el tret de sortida a la precampanya de la formació conservadora per a les eleccions europees a Sabadell. José Manuel Barreiro, que no va a les llistes del PP per a Estrasburg, ha estat a la carpa informativa que aquest divendres organitza el PP a la plaça de la Creu de Barberà.

El portaveu del PP a la cambra alta, José Manuel Barreiro, ha manifestat el posicionament del PP davant les properes eleccions al Parlament Europeu. Barreiro ha assistit a la carpa informativa que la formació popular ha instal·lat aquest divendres al matí a la plaça de la Creu de Barberà. Bàsicament, Barreiro s’ha centrat en tres aspectes: la situació econòmica, la importància de les eleccions europees i el procés sobiranista.

1. Sobre la situació econòmica espanyola

Barreiro assegura que el PP va trobar el país a la “UVI i ara el tenim ja a planta; hem aconseguit no anar al tanatori”. Creu que en aquesta campanya el PP ha d’explicar l’evolució positiva del país, que van trobar el novembre de 2011 a punt de ser rescatat. “Ho hem evitat entre tots en part per un gran sacrifici de la societat espanyola i hem aconseguit un canvi de tendència”, diu, però creu que no es pot ser triomfalista, tot i que la situació macroeconòmica ha millorat (creixement del PIB, baixada de la prima risc, creació neta d’ocupació). Encara cal aprofundir en les reformes econòmiques, sosté.

2. Sobre el procés sobiranista català

“El que Mas i el govern de Catalunya intenten fer no té cabuda legal però no només això sinó que ha estat rebutjat al Congrés de forma aplastant fins i tot per la majoria dels diputats catalans a Madrid han votat en contra [es refereix als diputats del PP  i el PSC-PSOE al Congrés]”, manté Barreiro sobre el procés sobiranista. “Cal buscar fórmules que ajudin a sortir endavant i plantejar la disgregació no és una via”. A més creu que cal explicar les conseqüències de la independència catalana: al seu parer, sortir de la Unió Europea, perdre la moneda única i altres.

Cal parlar amb claredat i no enganyar la gent”, manté. “Espanya no s’entén sense Catalunya i Catalunya no s’entén sense Espanya: la resta està abocada al fracàs”. Barreiro manté que “dins de la Constitució podem parlar del que calgui” i ha assegurat que “el president Mas ho és per la Constitució però la sobirania nacional radica en el conjunt dels espanyols”.

El portaveu al Senat assegura que primer cal respectar les lleis i dins d’això, cal negociar sobre les aspiracions de cada nacionalitat o regió però posa en valor que Catalunya “mai ha tingut el nivell d’autogovern actual i el té perquè la Constitució ho ha permès així”. Finalment, ha posat la seva nacionalitat, Galícia, com un exemple de bones pràctiques autonòmiques, respecte a la llengüa pròpia i al respecte a les lleis. “Fora de la llei no hi ha cap possibilitat”, ha finalitzat.

3. Sobre la importància de les eleccions al Parlament europeu

Barreiro creu que cal reforçar la Unió Europea. “Hem sortit endavant perquè som dins d’Europa; fora d’Europa hagués estat impossible i a més hem aconseguit canviar l’opinió que es tenia d’Espanya, que ara ja no és vista com un problema. Barreiro manté que les decisions que es prenen a la Unió afecten directament als ciutadans. Per això creu que cal apostar per partits importants i evitar els que han dut el país a “la fallida [en relació al PSOE] o que els volen disgregar-nos, com els partits nacionalistes”.

Mentre Barreiro atenia la premsa, un ciutadà ha insultat la delegació popular a crits de “fills de puta”. El portaveu popular al Senat ha aprofitat el fet per mantenir que no és fàcil “fer política amb el PP en entorns no favorables” i posar en valor la tasca dels conservadors a Sabadell i la resta de Catalunya.

Foto portada: la regidora del PP a Sabadell Cuca Santos, José Manuel Barreiro i el portaveu, Esteban Gesa. Autor: J.d.A.

Comments are closed.