Ayuso (PSC), investigat en el cas Ca n’Alzina

El portaveu socialista a Sabadell, Josep Ayuso, i exregidor d’Urbanisme (entre altres càrrecs), ha estat citat pel jutjat d’instrucció número 4 de Sabadell a declarar en qualitat d’investigat (abans imputat) en el marc de l’anomenat cas Ca n’Alzina. S’investiguen les obres sense llicència que durant anys van fer els propietaris de l’hípica i el restaurant.

Des de l’any 2000, a la finca de Ca n’Alzina, situada a mig camí entre Sabadell i Polinyà, s’ha creat una hípica d’escala internacional i un conegut restaurant sense cap tipus de llicència. En el seu dia, l’Entesa per Sabadell, llavors a l’oposició i ara al govern a través de la Crida per Sabadell, ho va denunciar públicament i als tribunals (més info: ‘L’Entesa denuncia irregularitats a Ca n’Alzina‘). La denúncia va ser admesa a tràmit i anys després ja hi ha diversos imputats, entre ells, l’exalcalde de Polinyà, Ramon Mayoral. Aquest dijous s’ha sabut que el portaveu socialista a Sabadell, Josep Ayuso, s’afegeix a la llista en qualitat d’investigat. Ayuso haurà de declarar davant la jutgessa instructora durant el mes d’abril.

Durant la seva etapa com a regidor d’Urbanisme (un any entre 2013 i 2014), es va iniciar un Pla Especial a Ca n’Alzina per valorar i posar al dia la legalitat de les construccions a la finca. A la vegada es van obrir diversos processos sancionadors. Finalment, el pla va quedar sobre la taula a l’entendre el consistori que no es podia regularitzar gairebé res. L’Entesa havia demanat investigar els predecessors d’Ayuso a Urbanisme (Juan Carlos Sánchez i Joan Manau, per exemple) i també el seu successor, Ramon Burgués, o fins i tot l’exalcalde Manuel Bustos. Però de moment només Ayuso està sent investigat. L’Entesa ha citat la premsa aquest divendres al matí per afegir més detalls.

Ayuso limita el cas a un problema administratiu

El portaveu del PSC a l’Ajuntament es mostra disposat assegura que durant la seva curta etapa com a regidor d’Urbanisme precisament es van iniciar mitja dotzena d’expedients de disciplina urbanística. Manté que llavors es va ordenar el precinte d’alguna de les instal·lacions de la propietat. En tot cas, Ayuso sosté que les obres fetes sense llicència a Ca n’Alzina s’havien produït amb anterioritat a la seva arribada a Urbanisme i que ell va actuar de forma diligent, requerint als propietaris que complissin la normativa.

Ayuso manté que l’Entesa va judicialitzar un procés administratiu justament quan ell va guanyar les primàries del PSC de Sabadell amb la “voluntat política de desprestigi i atac”. Manté que el cas “no té res a veure amb cap tema de corrupció com potser es voldrà fer creure des d’algun partit polític”. Sosté que judicialitzar la política “eren les formes de l’Entesa durant els 16 anys que van ser a l’oposició”.

Foto portada: Josep Ayuso, durant la campanya de les municipals. Autor: J.d.A.

4 Comments