El portavoz del PP, Esteban Gesa, y la concejal Cuca Santos

El PP demana que l’Ajuntament informi sobre com escolaritzar amb ensenyament bilingüe

La regidora del PP Cuca Santos demana al consistori que faciliti eines a les famílies interessades en escolaritzar els seus infants en ensenyament bilingüe.

Segons la formació conservadora diverses famílies se’ls han dirigit preocupats perquè no saben com demanar l’ensenyament bilingüe. El govern central ha establert que pagarà l’ensenyament en centres concertats o privats i després passarà la factura a la Generalitat en aquells casos de famílies que demanin l’ensenyament bilingüe, això és, fora del sistema d’immersió lingüística en català, que s’oferta i s’aplica a la gran majoria de centres a Catalunya (i tots a Sabadell).

No obstant, diu el PP que la Llei LOMCE (coneguda com a llei Wert) obliga les comunitats autònomes amb dues llengües a garantir el dret a rebre l’ensenyament en ambdues. A Sabadell no hi ha cap escola que ofereixi en castellà com a llengua vehicular. “Els pares sabadellencs que volen escollir aquesta opció no saben quines passes han de seguir per reclamar l’educació bilingüe”, insisteix Santos. Per això, en ple període de preinscripció, creu que el consistori hauria de donar informació i no remetre les famílies a la Generalitat com es fa actualment.

La regidoria d’Educació informa de l’oferta educativa de la ciutat i dels processos de preinscripció i matriculació escolar, tant a atenció ciutadana com a la web de l’Ajuntament, però no existeix cap apartat en que s’informi del dret dels pares a demanar l’educació bilingüe recollit a la LOMCE”, diu Santos.

El PP, que té dos regidors al consistori, creu que caldria donar resposta a les famílies interessades.

Foto portada: els regidors del PP, Esteban Gesa (portaveu) i Cuca Santos. Autor: David B.

6 Comments