Foto portada: el regidor Cristian Sánchez, Pol Gibert, Josep Ayuso i la regidora Anna Carrasco. Autor: David B.

El PSC sobre l’auditoria: “buscaven corrupció i ha acabat en no res”

El Partit dels Socialistes de Catalunya assegura que l’actual govern viu ancorat en el passat mentre és incapaç de gestionar el present de Sabadell. Sobre l’auditoria econòmica presentada aquest divendres, asseguren que ha acabat en un “no res” després de tota una “cacera de bruixes” (més info: ‘Deficiències en els processos‘). 

L’auditoria econòmica s’ha presentat a falta d’un any per les eleccions i tres anys després del canvi de govern a la plaça Sant Roc: “buscaven corrupció i el que han trobat és que l’Ajuntament funcionava bé, amb processos millorables com a qualsevol administració”, sostenen fonts socialistes un dia després de la presentació dels resultats de l’auditoria econòmica al període 2011-2015. Va ser el darrer mandat amb un govern socialista a la ciutat, fins 2013 amb Manuel Bustos a l’alcaldia i d’ençà fins el canvi de govern amb Juan Carlos Sánchez.

Durant la campanya de 2015 auditar la gestió bustista va ser punt comú entre tots els partits (des de CiU a Unitat pel Canvi i de Ciutadans a Esquerra). Tothom, menys els propis socialistes, veien necessari posar la lupa sobre els anys de bustisme, més en el context del cas Mercuri. Un cop acabades les auditories que va posar en marxa l’actual govern, el PSC manté que s’ha viscut una “cacera de bruixes” que ha afectat a part de la plantilla municipal. Tot per un resultat nul:

“Ara, s’ha demostrat que totes aquelles acusacions eren mentida i han convertit una acció d’assetjament contra el PSC en un nou fracàs d’aquest govern, que continua estancat en el passat i no vol gestionar la ciutat», ha dit el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert.

Gibert assegura que el “perfil baix” adoptat pels regidors del govern en la presentació dels resultats de l’auditoria mostra com tot plegat ha acabat en un no res:  “l’equip de govern sembla decebut amb el resultat”, diu Gibert. “Com no han trobat res, ara ens diuen que l’objectiu no era trobar delictes, sinó minimitzar els riscos de què es duguessin a terme males pràctiques en processos com ara la
contractació de serveis o personal. Sembla evident que l’equip de govern esperava un resultat molt diferent i estan decebuts”, ha criticat.

Les auditories: dues enquestes i un mostreig

Des de l’arribada al govern per part del quatripartit, es van posar en marxa tres auditories: ciutadana, interna i econòmica. En realitat, s’ha tractat de dues enquestes, a la població i als funcionaris, i d’un mostreig sobre processos interns. Ara els tres processos han acabat. El govern es mostra satisfet, perquè han trobat àrees de millora a l’administració.

Foto portada: el regidor Sánchez, Gibert i els regidors Ayuso (portaveu) i Carrasco, fa uns dies. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.