El PSC reclama agilitzar les proves PCR

El PSC denuncia davant del CAP Nord la deixadesa per part de la Generalitat en els centres d’atenció primària de Sabadell i la demora de les proves PCR a la ciutat. A més, els socialistes reclamen l’obertura del consultori del Poblenou, la recuperació de les especialitats de pediatria que en molts casos s’han hagut de retallar o suprimir i dotar de recursos sanitaris, assistencials i financers en l’àmbit de la salut.

El Partit Socialista posa el focus a la demora important en les proves PCR de la ciutat: reclamen augmentar el nombre de proves i agilitzar-ne els resultats, ja que en altres municipis han aconseguit pal·liar la seva situació. El PSC demana al govern de la Generalitat l’obertura de tots els CAPs de la ciutat, principalment el centre mèdic de Poblenou, tancat des de l’inici de la pandèmia. Afirmen que és necessari que el consultori estigui obert, ja que si no han de derivar els seus pacients a Torre-romeu. A més, creuen que és necessari recuperar tota mena d’especialitats en els CAPs, ja que a causa de la falta de personal en els centres, s’han hagut de retallar o suprimir aquestes especialitzacions. Per últim, volen dotar als professionals mèdics de recursos sanitaris, assistencials i financers.

“Tenim professionals de molta vàlua, que porten mesos al capdavant de la pandèmia, però els hi calen reforços personals i recursos financers”, assegura el diputat al Parlament, primer tinent d’alcaldessa i primer secretari del PSC, Pol Gibert.

Davant les noves restriccions proposades aquesta matinada pel govern de la Generalitat, el partit socialista lamenta la planificació del govern, ja que molt restauradors no s’havien què havien de fer avui.

“No pot ser que obliguis a un sector com és el de la restauració a tancar sense cap mena de pal·liatius i no ofereixis cap mena de via de subsistència a la gent que ha patit durant molt temps aquestes mesures. Cal que la Generalitat posi en marxa les mesures suficients”, reclama Gibert. Tanmateix  “les ajudes previstes al sector de la restauració només cobreixen un 5 per cent del que facturaven”, lamenta Gibert.

El PSC afirma que davant de la manca de previsió i planificació en les noves mesures de la Generalitat és molt difícil seguir els tempos per proposar algun tipus d’acompanyament en aquells serveis de comerç que optin per obrir i oferir menjar per emportar, tot i que es comprometen a seguir treballant amb l’aplicació de comerç. L’ajuntament de Sabadell i els comerciants de la ciutat van engegar l’aplicació mòbil Sabadell t’ho porta a casa per donar a conèixer a la ciutadania els comerços que ofereixen servei a domicili. No obstant, a tenor dels usuaris i comerciants no ha quallat (més info: ‘L’aplicació no ha obtingut resultats‘).

Descàrrega:

Foto portada: Façana del CAP Nord. Autor David B.

Comments are closed.