El PSC responsabilitza al quatripartit de la manca de Síndic

La manca de consens entre els membres del govern municipal i les deficiències del Reglament de la Sindicatura Municipal de Greuges són els principals responsables del fallit intent de renovar la figura del Defensor del Ciutadà a Sabadell, a parer del PSC. Els socialistes reclamen que es posi en marxa de nou el procés. 

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, va donar carpetada a la renovació de la figura del Síndic Municipal de Greuges el passat divendres (més info: ‘A la casella de sortida‘). No obstant, es va comprometre a obrir un nou procés que finalitzi el mes d’abril. Es podran tornar a presentar candidats, que hauran de passar un primer filtre tècnic i després buscar el consens entre els portaveus municipals per arribar al ple en condicions de tenir els suports necessaris (18 en primera votació, 17 en segona votació).

La visió del PSC

El PSC responsabilitza a la falta de consens entre els socis de govern al fracàs del procés. “No s’han posat d’acord en consensuar un candidat, perjudicant el procés amb les seves diferències”, ha assegurat la regidora del PSC, Anna Carrasco.

Per altra banda, el portaveu socialista, Josep Ayuso, assegura que les “deficiències” del nou Reglament de la Sindicatura Municipal de Greuges “no ha fet possible que el procés arribi a fer-se efectiu”. El reglament va ser aprovat l’any passat amb els vots a favor del govern, els 4 de CiU i dels regidors no adscrits. El PSC, Ciutadans i el PP s’hi van abstenir.

Que s’activi ja el procés

Sigui com sigui, el PSC reclama que s’activi ja el segon procés per evitar que Sabadell estigui sine die sense aquesta figura, més tenint en compte que l’actual Síndic en funcions, Josep Escartín, deixarà el càrrec a finals de mes.

Els socialistes demanen que es faci més publicitat del procés d’elecció del Síndic per facilitar la participació.

Foto portada: els regidors Cristian Sánchez, Josep Ayuso i Anna Carrasco, aquest dimarts. Autor: cedida.

Comments are closed.