Foto portada: els 12 membres del govern que han participat a l'Audiència pública. Autor: David B.

El quatripartit manté que estan complint l’encàrrec

Dos anys després el quatripartit ha recuperat l’Audiència Pública, la trobada oberta on els membres del govern es posen a disposició de la ciutadania per ser preguntats per l’actualitat municipal. És el primer cop que es fa amb Maties Serracant com alcalde. Un centenar llarg de persones hi han assistit. 

L’Audiència Pública va ser una de les novetats de l’actual govern. Fins ara se n’han fet dues: a l’octubre de 2015 a Sol i Padrís, coindicint amb els 100 dies de govern encara bipartit d’Esquerra i la Crida i al juliol de 2016 a la Creu de Barberà, poc després d’aprovar-se el Pla de mandat. Des d’ençà, han passat dos anys sense cap format similar. Fins aquest dilluns a Cal Balsach, quan una dotzena dels membres del govern han explicat l’acció de govern durant una hora i mitja.

En la primera part de l’acte, al llarg d’una hora cada regidor ha disposat de dos minuts per explicar l’acció de govern de la seva àrea. Entre les novetats, la regidora de Cultura, Montse Chacon, ha assegurat que es farà una “reflexió” per afavorir la música en viu el mes de setembre. I el regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau, ha anunciat clàusules socials en el nou reglament de contractació.

“No teníem cap projecte executiu, ara en tenim 131”

El govern defensa que està complint l’encàrrec que va rebre l’any 2015: “quan vam arribar al govern, no hi havia cap projecte executiu redactat. Això vol dir que sense projectes no es podia fer cap obra. Ara en tenim 131”, ha exposat el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez. Segons el regidor republicà, “hem fet possible impensables com plantar arbres al Passeig o soterrar les vies del tren a Gràcia i Can Feu”.

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, al centre. Autor: David B.
L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, al centre. Autor: David B.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha defensat la “progressivitat” dels impostos i taxes municipals, el tinent d’alcalde Joan Berlanga ha mantingut que tota la política municipal té un vessant més social que abans i la tinenta d’alcalde Marisol Martínez ha detallat les oportunitats que té la ciutat respecte al futur, tant en temes esportius com turístics i comercials.

Mitja hora de preguntes

En el torn de preguntes, la ciutadania ha pogut escriure preguntes en uns cartolines que els treballadors municipals han entregat a cada regidor. Fernàndez ha concretat que la nova plaça d’Espanya tindrà lavabos públics i que caldrà un canvi del Pla General per donar usos a la caserna de la Guàrdia Civil; Martínez que el parc d’Odessa de Can Llong tindrà una zona esportiva a l’aire lliure i també que s’estudia crear una empresa pública per gestionar el Mercat Central i de La Creu Alta. Berlanga ha reconegut que no s’ha invertit prou en l’entorn natural perquè “ens hem bolcat en l’àmbit socioeducatiu”. Fernàndez (Acció Social), en referència a la residència del sud, ha emplaçat a una propera reunió amb el conseller per tenir novetats. Guerrero (Espai Públic) ha anunciat que s’ha contractat un inspector de terrasses, ja que no n’hi havia cap.

Un centenar llarg de persones s’han personat al centre cívic de La Creu Alta per participar a l’Audiència Pública. Alguns ciutadans s’han queixat al considerar que els membres del govern no han respost les preguntes, fent més propaganda que respostes, mentre que altres han intentat entrar en un debat amb els regidors, sense èxit.

Foto portada: els 12 membres del govern que han participat a l’Audiència pública. Autor: David B.

Comments are closed.