Foto portada: un moment de la concentració d'aquest dijous. Autor: J.d.A.

El record als ‘Jordis’ no fa vacances

Un centenar llarg de persones, prop de 150, s’han concentrat aquest dijous a les vuit del vespre a la plaça del Doctor Robert per recordar Jordi Sànchez i Jordi Cuixart el dia que fa 10 mesos del seu empresonament. Les entitats independentistes denuncien la parcialitat de la justícia espanyola i no tenen cap esperança en el judici del cas. 

La concentració s’ha mantingut a l’agost, com es fa cada dia 16 de mes des de que els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium, Jordi Cuixart (resident a Sababadell) van entrar en presó preventiva acusats de sedició. Unes 150 persones hi han acudit. Prèviament a la plaça Vallès (Centre) també s’ha fet un acte en record de Cuixart, reclòs en una presó catalana des del passat juliol.




La presidenta d’Òmnium Cultural a Sabadell, Teresa Mira, ha denunciat que l’estat espanyol és injust i manté que la sentència al judici pels fets de la passada tardor està escrita. No té gaires esperances en la vista oral, que serà aquesta tardor. Mira ha instat el govern espanyol a fer que la fiscalia retiri el cas 1-O. En referència a Sànchez i Cuixart, manté que “fa 304 nits que dormen entre reixes per les seves idees polítiques, per defensar dret a l’autodeterminació de Catalunya i exigir dret a la reunió i manifestació”.

Per la seva part, la coordinadora de Sabadell per la Independència, Neus Alsina, ha posat de manifest com els tribunals persegueixen l’independentisme per “qualsevol motiu” mentre ni tan sols es crida a declarar aquells que retiren llaços gros del carrer com “paramilitars”, “envesteix els vianants” en una plaça o agredeix persones per dur un llaç groc en solidaritat amb els presos. Alsina també ha acusat l’Estat de no voler investigar els “assassinats” gihadistes del 17-A.

L’acte ha acabat amb un salva per cada empresonat (Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva), i l’Himne Nacional de Catalunya.

Foto portada: un moment de la concentració d’aquest dijous. Autor: J.d.A.

Comments are closed.