Miquel Calçada

El sabadellenc Miquel Calçada formarà part de la llista ‘Junts pel Sí’

La llista independentista que es presenta a les properes eleccions del dia 27 de setembre, Junts pel Sí, recolzada per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) amb el suport d’entitats sobiranistes com l’Assemblea Nacional o Òmnium Cultural, conté un marcat caràcter sabadellenc.

El periodista sabadellenc, Miquel Calçada, fa el salt a la política, entrant als darrers llocs de la llista Junts pel Sí. Calçada, és conegut per realitzar la seva tasca com a periodista i ser el cofundador de Flaix Fm. Durant l’any passat va estar el comissari de la celebració del Tricentenari del 1714.

El quatre primers llocs de la candidatura tenen relació directa amb Sabadell, el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, exdiputat a Brussel·les i Estrasburg d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). Va créixer a Caldes de Montbui però durant la seva adolescència estudiava a Barberà i competia en el Club Natació Sabadell. La número dos, Carme Forcadell, sabadellenca d’adopció, resideix a la ciutat des de fa dècades, va ser regidora per Esquerra Republicana a l’Ajuntament entre els anys 2003 i 2007. La tercera candidata també té relacions amb Sabadell. L’expresidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, qui va créixer a Sabadell en una família il·lustrada formada per un pare republicà exiliat a França i mare francesa. El president de la Generalitat, Artur Mas i Gavarró, que ho continuarà sent si la llista guanya les eleccions, malgrat que vagi com a número quatre per Barcelona. Mas és fill de sabadellenca, de la família Gavarró, com sovint recorda en les seves visites a Sabadell.

Miquel Calçada compartirà llista amb l’escriptora Empar Moliner, l’atleta Núria Picas, l’exmembre de La Trinca Josep Maria Mainat, els expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert, així com l’entrenador de futbol, Pep Guardiola, que serà l’encarregat de tancar la llista Junts pel Sí.

Foto portada: Miquel Calçada en un acte de Convergència i Unió el passat mes de maig a Sabadell. Autor: David B. 

No Comments