Quim Belmonte. Autora: Alba Garcia.

Belmonte (Jovent Republicà): “Les polítiques pels joves les han de fer els joves”

Jovent Republicà alça la veu davant les eleccions del 14 de febrer. Els militants del partit han posat sobre la taula tots els reptes que volen afrontar en aquesta legislatura i asseguren que són els indicats per reconduir el govern de Catalunya. Els serveis públics de qualitat, el dret a l’habitatge, l’atur juvenil i el feminisme són quatre punts cabdals en el seu programa electoral, que tot i estar enfocat al Parlament de Catalunya es pot extrapolar al govern municipal. L’acte social del partit s’ha celebrat aquest dimarts a la tarda al Centre Cívic de Sant Oleguer, però també es podia seguir en directe per la plataforma Twitch.  

Jovent Republicà ha explicat en primera persona els problemes amb què es troben els ciutadans de Catalunya, i també de Sabadell. Dues diputades republicanes, Jenn Díaz i Rut Ribas, han lamentat la discriminació institucional que pateixen pel fet de ser joves i dones, i per això defensen un model que reflecteixi la ciutadania en les administracions. Díaz sosté que si al govern només hi ha un perfil determinat, aquest no serà representatiu. En aquest sentit, el candidat de Jovent Republicà pel Vallès Occidental, Quim Belmonte, ha relacionat els principals reptes d’aquesta legislatura amb els estralls de la pandèmia.

“Defensem un acompanyament emocional, més garanties en el món laboral i un canvi en la concepció de l’educació. La pandèmia ha agreujat totes aquestes mancances i, per erradicar-les de veritat, cal una resposta institucional” sentencia Belmonte.

De fet, la regidora Glòria Llobet i l’exalcalde Juli Fernández han destacat el paper dels governs municipals per “estar al costat de la gent”, com diu l’eslògan republicà. Per una banda, Llobet ha subratllat que els ajuntaments són la institució més propera als ciutadans perquè la comunicació amb els veïns és directa i les polítiques responen a problemes concrets. Per l’altra, Fernández ha assegurat que “l’acció ciutadana, i especialment juvenil, és essencial en les ciutats metropolitanes com Sabadell”.

Què i com

Jovent Republicà vol millorar la vida dels catalans amb polítiques “realistes”. Belmonte considera que el més lògic és que “siguin els joves qui elabori les polítiques. Ells saben quins problemes tenen i què necessiten per solucionar-los”. Després del 14 de febrer, el partit (o coalició) que guanyi les eleccions haurà d’afrontar els mateixos reptes que en les legislatures anteriors, però la càrrega emocional i l’empatia en aquesta campanya és molt superior. La Covid-19 ha visibilitzat, entre d’altres, la importància de la salut mental, les dificultats d’emancipació dels joves i les mancances que pateixen els estudiants, des de primària fins als graus universitaris. És per això que, de cara al 14 de febrer, el partit republicà es nega a “retallar” en els serveis públics, com la sanitat o l’educació, i defensa una representació integral de la societat al seu govern.

De fet, Llobet ha destacat una de les 150 iniciatives d’aquesta candidatura, l’acompanyament emocional als joves, i ha celebrat l’èxit dels resultats. La resta també es basen, principalment, en polítiques públiques, ja que són les que afecten directament a la ciutadania. En general, però, Jovent Republicà lluita per un canvi de model, i per tant una reestructuració de la riquesa, així com per unes polítiques representatives de tots els col·lectius.

Foto portada: Quim Belmonte, a Sol i Padrís. Autora: Alba Garcia.

Comments are closed.