Calvet recull signatures per a Junts des de Sabadell

Recollida de signatures de Junts per Catalunya aquest matí a Sabadell i a molts altres municipis després de veure-s’hi abocats si es volen presentar a les eleccions del 14-F. A la capital vallesana ho han fet acompanyats d’un pes pesat del partit, el conseller de Territori Damià Calvet, qui volia ser presidenciable però finalment no ho serà al guanyar Laura Borràs les primàries. 

Un cop va perdre les primàries, Calvet ha estat un dels vuit dirigents més votat per les bases de Junts per Catalunya i formarà part de la candidatura. Des de Sabadell ha defensat que la gestió de la pandèmia hagués estat millor amb més fons econòmics per part de l’Estat. Una crítica similar (“som un país ric, però expoliat”) a la proferida per Borràs el passat dimarts, també des de Sabadell. Calvet ha defensat la tasca del govern català, sense entrar en diferències si la conselleria la porta Junts o Esquerra, tot i admetre errors per exemple a Salut.

Junts per Catalunya necessita obtenir el 0’1 per cent del cens de cada demarcació electoral per presentar-se a les eleccions del 14-F ja que és el primer cop que es presenten en solitari. L’any 2017 formalment era una coalició entre el PDeCat i Junts, però ara les dues ànimes de l’espai posconvergent han acabat amb trencadissa i als tribunals. No obstant, no s’espera que l’espai de Puigdemont tingui grans dificultats per obtenir les firmes necessàries i presentar-se al 14-F.

Pel que fa a la llista, abans que acabi l’any es preveu que presentin definitivament la llista de candidats, on espera estar (en llocs de probable elecció) la portaveu municipal de Junts a Sabadell, Lourdes Ciuró.

Foto portada: Lourdes Ciuró i Damià Calvet, aquest diumenge. Autor: cedida.

Comments are closed.