Lourdes Ciuró es queda fora dels més votats a la llista de Junts però manté opcions de ser diputada

La portaveu municipal de Junts per Sabadell i exdiputada al Congrés Lourdes Ciuró queda fora dels vuit primers llocs de la llista de Junts per Catalunya a Barcelona, segons els resultats de la segona onada de les primàries del partit puigdemonista. No obstant, Ciuró manté algunes opcions de ser diputada encara. 

El procés de primàries de Junts per Catalunya té tres fases i ara s’han culminat les dues primeres. En la primera onada es va escollir la candidata a la presidència. Va ser escollida Laura Borràs. En la segona onada s’han escollit els principals noms que l’acompanyaran, vuit per la província de Barcelona i quatre per Tarragona, Girona i Lleida.

Els més votats

La regidora Lourdes Ciuró aspirava a ser candidata per Barcelona i anar en les llistes de Junts al Parlament. Però no ha estat una de les vuit candidates més votades. Els més votats han estat per aquesta ordre Joan Canadell, Elsa Artadi, Jaume Alonso-Cuevillas, Jordi Puigneró, Lluis Puig, Meritxell Budó, Damià Calvet i Josep Rius, qui acompanyaran Borràs en la llista per aquest ordre un cop s’adapti als requeriments de la llei d’Igualtat. A partir del número 9 de la llista, caldrà escollir candidats respectant la filosofia dels resultats de les primàries però adaptant-los als requeriments de paritat, amb llista cremallera, experiència política, equilibri entre comarques o professió.

Ciuró, la vuitena dona més votada per Barcelona

En aquest sentit, Ciuró té algunes opcions d’anar en un bon lloc a la candidatura i ser diputada. Ara per ara, ha estat la 18ª persones més votada, però la vuitena per Barcelona segons aquesta segona onada. A més la llista inclou alguns candidats ‘no efectius’ com l’exconseller Lluis Puig, que resideix a Bèlgica des de l’octubre de 2017 per evitar la detenció, que no podran agafar l’acta de diputat.

I ara, què?

La composició final de la llista dependrà de l’executiva de Junts per Catalunya però haurà de ser ratificada pels seus adherits. Junts per Catalunya va obtenir 17 diputats per Barcelona a les eleccions del 21 de desembre de 2017.

Foto portada: la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.