Gabriel Fernàndez, Najat Driouech, Juli Fernàndez i Clara Palau, a la plaça de la Creu de Barberà. Autor: David B.

Fernàndez (ERC): “o republicans honestos o monàrquics del 155”

Esquerra Republicana es compromet a posar en marxa una conselleria d’Igualtat i Feminismes i aprovar una llei de persones ‘trans’ a Catalunya. Els republicans asseguren que, mentre no arribi la independència, no renunciaran a fer res que doni més oportunitats per a la igualtat. Com va fer en la campanya a les municipals, el candidat republicà Juli Fernàndez (el 17 a la llista per Barcelona però amb moltes opcions de ser diputat) assegura que en realitat hi ha un plebiscit entre Esquerra i el PSC o, tal com ho ha dit, entre “republicans honestos” i “monàrquics del 155”. 

L’emergència sanitària castiga més que mai la gent jove, als barris més populars i especialment les dones diuen els republicans. És a dir la crisi social i econòmica de la Covid és “una crisi amb un biaix de classe i de gènere i nosaltres sempre estarem al costat de la gent”, diu l’aspirant a diputat i exalcalde de Sabadell Juli Fernàndez. “Amb el nostre lideratge tots tindran al seu servei el màxim d’eines i recursos”, ha dit en una atenció als mitjans a la plaça de la Creu de Barberà. Fernàndez assegura que la disjuntiva és clara: Esquerra o socialistes. “O guanyem els republicans honestos o els monàrquics amb molts casos de corrupció”, ha assegurat.

La candidata número 4 d’ERC per la demarcació de Barcelona, Najat Driouech, s’ha compromès a posar en marxa una conselleria d’Igualtat i Feminismes així com d’aprovar una llei de drets per a les persones ‘trans’ a Catalunya. També proposaran un Pacte Nacional per la Interculturalitat. “Som l’únic partit que podem garantir els drets de tota la ciutadania” perquè ja ho han fet, per exemple, amb la Llei d’Igualtat de tracte i de no discriminació. “Tenim propostes des del minut zero”, diu Driouech, qui assegura que l’entrada al Parlament de VOX aniria “en contra dels drets de tota la ciutadania, de la diversitat de la societat catalana”. A la llista republicana hi ha la dona també la dona trans sabadellenca, Clara Palau, present a l’acte, que espera ser la primera diputada trans i defensa que “Esquerra entén bé la pluralitat del país i nosaltres volem servir al país”.

“S’ha reconegut que hi ha un conflicte polític”

Sobre la influència d’Esquerra a Madrid, Fernàndez ha destacat que “per primer cop a la història s’ha reconegut que hi ha un conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol. Això no sabia reconegut mai. Després d’aquest reconeixement el que cal és trobar una solució política”.

Foto portada: el portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, Najat Driouech, Juli Fernàndez i Clara Palau, a la plaça de la Creu de Barberà, aquesta tarda. Autor: David B. 

Comments are closed.