Foto portada: la regidora de Sabadell Glòria Llobet, el candidat Juli Fernàndez i el regidor d’ERC a Castellar, aquest migdia davant l’hospital Parc Taulí. Autora: Clàudia Mas.

Fernàndez (ERC): “Hem revertit les retallades”

Esquerra Republicana reivindica el compromís d’estar al costat de la gent, en el context d’emergència sanitària actual. Per això, un dels seus objectius principals és aconseguir un sistema de sanitat públic i de qualitat. L’exalcade i candidat (número 17) per les llistes d’ERC, Juli Fernández assegura que serà una realitat l’any que ve l‘ampliació de l’Hospital Taulí, amb més de 100 llits, més UCIs i més quiròfans. El republicà assegura que des de l’entrada d’Esquerra a la Generalitat s’han revertit les retallades. 

Esquerra republicana aposta, per la propera legislatura, un sistema sanitari de qualitat, públic, reforçat i potent. Així mateix, un dels seus principals objectius és aconseguir que el Parc Taulí sigui un recurs hospitalari de referència, no només en l’àmbit del Vallès, sinó en tot el territori català. L’exalcalde i el candidat en les llistes d’ERC (número 17), Juli Fernández assenyala que una realitat del pròxim any és l’ampliació notable de l’hospital sabadellenc; amb 100 llits més, amb més Unitats de Cures Intensives (UCI), entre 18 i 20, i, a llarg termini, amb sis quiròfans més. Per això, els republicans volen reforçar els recursos sanitaris i les condicions de treball dels professionals de la salut, així ho destaca el candidat:

“En definitiva, quan nosaltres parlem d’estar al costat de la gent, parlem de reforçar els recursos sanitaris, les condicions de treballs dels professionals de la salut i aconseguir un sistema de sanitat públic. Considerem que aquest és un servei cabdal, un servei que en els darrers mesos hem comprovat que és totalment essencial”.

Per altra banda, ERC ha fet referència a la gestió l’Hospital Ernest Lluch, per part del Taulí. L’Hospital Ernest Lluch estarà ubicat entre Montcada i Reixac i el Ripollès, però depèndrà del Taulí. Així mateix, ERC assegura que el nou hospital augmentarà la capacitat d’activitat del Taulí i més oportunitats pels professionals de la Salut.

Pla d’abordatge de la salut i emocional i mental pels joves

La regidora d’ERC a l’Ajuntament, Glòria Llobet lamenta que la principal causa de mortalitat en els joves sigui el suïcidi, fet que titlla de “tabú”. Des del Jovent Republicà es planteja crear un pla d’abordatge de la salut emocional i mental pels joves per poder ser acompanyats quan sigui necessari. “Cal aconseguir recursos pels joves”, destaca la regidora.

“Revertides” les retallades

Esquerra Republicana treu pit de la seva entrada al govern català des de l’any 2015, on ha gestionat la conselleria de Salut primer amb Toni Comín i després amb Alba Vergés. Apunten que han revertit les retallades del govern d’Artur Mas perquè Salut ha tingut un increment acumulat del pressupost de 1.500 milions entre 2014 i 2020. L’any passat el departament de Salut va tenir 2.800 milions extres per plantar cara a la gestió de la pandèmia, segons ERC.

Foto portada: la regidora de Sabadell Glòria Llobet, el candidat Juli Fernàndez i el regidor d’ERC a Castellar, aquest migdia davant l’hospital Parc Taulí. Autora: Clàudia Mas.

Comments are closed.