Gibert serà el candidat número 9 dels socialistes per Barcelona el 14-F

El diputat sabadellenc del PSC i primer tinent d’alcaldessa del govern municipal, Pol Gibert, serà el candidat número 9 dels socialistes per Barcelona a les eleccions al Parlament convocades pel 14 de febrer. En principi, Gibert té l’elecció garantida. És diputat des de l’any 2015.

Gibert va entrar al Parlament després de les eleccions del 27 de setembre de 2015, les anomenades plebiscitàries convocades per Artur Mas després del 9-N a instàncies de les entitats independentistes. L’any 2017 va ser reelegit i aspira a ser-ho per tercera vegada el proper 14 de febrer, doncs serà el candidat número 8 per Barcelona del PSC.

Els socialistes van obtenir 13 diputats per Barcelona fa tres anys i ara les enquestes els són positives així que Gibert no hauria de tenir problemes per ser diputat de nou. A més de parlamentari, és el primer tinent d’alcaldessa des de juny de l’any 2019 i primer secretari del PSC a la ciutat. Anteriorment, va ser primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya.

Altres sabadellencs a les llistes

A més de Gibert, aspiren a ser diputats el republicà Juli Fernàndez, que serà el número 17 d’ERC per Barcelona, l’anticapitalista Xavier Pellicer, número 4 de la CUP, i Lourdes Ciuró, qui intentarà anar en les llistes de Junts per Catalunya, que es presentaran properament. Sense confirmació oficial encara, es dona per fet que l’actual vicepresident del Parlament Joan García anirà en els primers llocs de la llista de Ciutadans, on també fa cinc anys que és diputada Laura Vílchez. En un lloc de més difícil elecció anirà Eduard Navarro per En Comú Podem, qui serà el número 23.

A mesura que es vagin confirmant les llistes electorals, de ben segur que apareixeran més sabadellencs, tot i que d’elecció més complicada que Gibert, Fernàndez o Pellicer.

Foto portada: Gibert, al juliol, en l’únic ple presencial que hi ha hagut des de l’inici de la pandèmia. Autor: David B.

Comments are closed.