Javier Maroto i Esteban Gesa

Maroto (PP): “la fórmula és abaixar impostos i donar ajudes directes”

El portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, aposta per baixar impostos i donar ajudes directes als sectors catalans més afectats per la crisi del coronavirus. Maroto ha estat a Sabadell aquest dimecres, visitant l’empresa Insercad, per donar suport a la candidatura popular a la Generalitat. 

Segons Maroto és compatible rebaixar impostos i a la vegada donar ajudes directes, pagar els ERTO o les prestacions per atur. “La fórmula està inventada i és la mateixa que s’està aplicant a tota Europa per exemple a Alemanya. Una proposta clara i senzilla, de sentit comú”, assegura Maroto. “Les seqüeles econòmiques de la pandèmia poden ser irreparables per moltes famílies que necessiten per sobre de tot mantenir la seva feina. La resposta no pot ser seguir mirant cap a una altra banda ni un sol dia més”.

“Els governs europeus estan abaixant impostos durant la pandèmia. Ara toca abaixar impostos per ajudar les empreses i recaptar més a curt i mig termini. El model està inventat. L’apliquen les comunitats del PP a Espanya o es fa a altres països. És el model per exemple d’Angela Merkel a Alemanya. Quan es paguen menys impostos però es genera més activitat la recaptació no té perquè veure’s reduïda sinó que fins i tot serà superior”.

En aquest sentit, considera que no es poden dedicar recursos a la “Nasa catalana” o a les “embaixades catalanes al món” en l’actual situació. Tot un seguit de “despeses supèrflues” que no es dediquen a la gent “que ho passa malament”.

Més ajudes directes, menys “préstecs”

D’altra banda, creuen que cal donar ajudes directes enlloc dels “préstecs” com els ICO que al final acaben “ofegant” més les empreses sobretot si s’ha obligat a aturar l’activitat per ordre governamental. Maroto ha visitat les instal·lacions de l’empresa sabadellenca Insercad, una “referència i un luxe estar al seu costat veient que tenen 25 anys d’èxit i que segueix creant ocupació fins i tot durant la pandèmia”.

Per la seva part, el president local del PP, Esteban Gesa, acusa els governs espanyol i català de colpejar els sectors productius arran de la crisi del coronavirus. “Qui genera ocupació són els empresaris i no les administracions i hem de facilitar la vida mentre que el govern català ha triturat dia rere dia els empresaris. Hi ha una crisi social però també econòmica i enlloc de posar una catifa vermella a qui genera ocupació s’han ocupat a les seves mamarrachadas, a fracturar la societat i no ocupar-se dels veritables problemes. El govern espanyol, auspiciat per ERC, Bildu i altres no s’ocupen ni de la pandèmia ni de facilitar les condicions per generar ocupació”. Gesa assegura que la Generalitat ha “inventat” 15 impostos quan caldria posar una catifa vermella a les empreses.

Foto portada: el portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, i el president del PP a Sabadell, Esteban Gesa, aquest matí. Autor: J.d.A.

Comments are closed.