L’exalcalde Juli Fernàndez, número 17 d’ERC a les eleccions al Parlament

L’exalcalde de Sabadell Juli Fernàndez, actualment delegat del govern de la Generalitat a la demarcació de Barcelona, serà el número 17 per Esquerra Republicana a les eleccions previstes pel 14 de febrer de l’any vinent. Fernàndez té moltes opcions de ser diputat, ja que els republicans van obtenir 18 regidors per Barcelona en les eleccions de 2017, i segons tots els sondejos mantindran o milloraran els resultats. 

El poble mana, i així ho haurà de fer el 14 de febrer. Però la realitat és que en un sistema de llistes tancades i ordenades les llistes marquen molt qui serà o no diputat al futur Parlament de Catalunya. Per aquest motiu, l’exalcalde de Sabadell entre 2015 i 2017 Juli Fernàndez té grans opcions de ser un dels 135 parlamentaris del proper Parlament de Catalunya. El seu partit, Esquerra Republicana, ha validat aquest dissabte la configuració de les llistes electorals, encapçalades per Pere Aragonès, vicepresident amb funcions de president de la Generalitat.

Fernàndez en serà el número 17. I té moltes opcions de ser diputat per tant: ERC va tenir 18 diputats per Barcelona en les eleccions del 21 de desembre de 2017. Les enquestes, totes, oficials i oficioses, coincideixen fins ara que els republicans no perdran representants i més aviat en poden guanyar, per tant, Fernàndez hauria de ser diputat si no hi ha un daltabaix. Fernàndez ja va ser candidat al Parlament l’any 2017, quan encara era tinent d’alcalde del govern de Sabadell, però va anar situat a la part baixa de la llista. En aquelles llistes hi havia dos candidats vallesans: Marc Sanglas, que ara no segueix, i Carme Forcadell.

Clara Palau i Quim Belmonte, també a les llistes d’ERC

Les llistes republicanes incorporen dos sabadellencs més, en aquest cas en llocs més discrets. Alguna opció de ser diputada té l’activista trans Clara Palau, que ocuparà el lloc 28 a les llistes per Barcelona. El també sabadellenc Quim Belmonte, del Jovent Republicà, en serà el candidat 41.

Sabadellencs al Parlament

En la legislatura actual, hi ha tres sabadellencs al Parlament. Són Joan Garcia i Laura Vílchez, de Ciutadans, i Pol Gibert, del PSC. Va començar la legislatura Carme Forcadell, a ERC, però va deixar l’escó poc abans de ser empresonada.

De cara a les eleccions, Pol Gibert té molts números de repetir i de moment el PSC de Sabadell l’ha proposat. També Joan García, actual vicepresident del Parlament i home de la màxima confiança de Carlos Carrizosa, el candidat taronja. Caldrà veure Laura Vílchez, en el context de la previsible caiguda de representants de Ciutadans. Una altra incògnita és si Lourdes Ciuró aconsegueix entrar a les llistes de Junts per Catalunya, que ara mateix estan en procés de primàries. De moment, però, tots els partits estan fent els seus processos interns i de fet Esquerra és el primer partit que ha presentat la seva llista completa. Per tant, poden haver-hi més novetats.

Foto portada: Fernàndez, en una imatge d’arxiu durant la campanya de les municipals de 2019. Autor: J.d.A.

Comments are closed.