Fernàndez (ERC): “donem un cop de carpeta definitiu al Quart Cinturó”

Esquerra Republicana vol donar carpetada definitiva al Quart Cinturó (reivindicat ahir mateix per Junts per Catalunya, però també històricament pel PSC, el PP, la Cambra de Comerç o les patronals). Els republicans volen que les noves carreteres vallesanes es limitin a una molt concreta: connectar Castellar del Vallès amb la Ronda Oest de Sabadell. En tren, prioritat a allargar la línia S2 dels Ferrocarrils de la Generalitat fins a Castellar i l’històric projecte mai realitzat de l’Orbital Ferroviària o Quart Cinturó ferroviari fins Granollers. 

El candidat sabadellenc Juli Fernàndez emplaça els catalans a “oblidar el Quart Cinturó, un projecte caducat i caduc”. L’estudi d’impacte ambiental ha caducat de nou segons la Campanya Contra el Quart Cinturó i els republicans insisteixen que és el moment d’abandonar un projecte antiquat.

“Per tercera vegada, el govern central ha deixat caducar l’expedient ambiental del tram Terrassa-Granollers; ha estat incapaç de tramitar-ne l’estudi informatiu abans que aquest deixi de ser vàlid. Prou: donem-hi un cop de carpeta definitiu. Oblidem-nos per sempre del Quart Cinturó, un projecte caducat i caduc nascut del desarrollisme franquista que trinxa el Vallès innecessàriament”, assegura.

Així mateix, els republicans es mostren en contra del projecte anomenat Ronda Sabadell-Terrassa, per enllaçar amb una nova carretera les dues ciutats des d’on ara acaba el Quart Cinturó a Terrassa fins la benzinera de la carretera de Matadepera a la Roureda. Ni tampoc l’anomenada Ronda Est de Sabadell.

Sí a la Ronda Nord i a inversions en tren 

Sí veuen bé connectar la Ronda Oest de Sabadell amb la carretera de Castellar per donar sortida a la C-58 sense passar per la Gran Via, el que seria la Ronda Nord. I aposten per fer arribar els Ferrocarrils de la Generalitat fins a Castellar, un projecte del qual es va parlar bastant fa una dècada i mitja però va quedar en fase d’avantprojecte sense més.

D’altra banda, caldria potenciar la nova estació Can Llong a Sabadell, prioritzar la xarxa ciclista tant a nivell municipal com supramunicipal i integrar millor la carretera N-150 als nuclis urbans de Sabadell i Terrassa.

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bannèr o AQUÍ.
Segueix iSabadell a Telegram clicant al banner.
Foto portada: els candidats republicans Clara Palau, esquerra, i Juli Fernàndez. al centre. Autor: cedida.

Comments are closed.