Finestres del Grup Municipal d'ERC. Autor: David B.

La Junta Electoral obliga l’Ajuntament a fer retirar els símbols “partidistes” d’ERC

La Junta Electoral de Zona de Sabadell dona la raó a la queixa del grup municipal de Ciutadans, que demana fer retirar els adhesius de les finestres del grup municipal d’Esquerra Republicana que demanen la “llibertat dels presos polítics”.

El grup municipal de Ciutadans va demanar a les acaballes del ple de gener a l’alcaldessa que fes retirar els missatges a tenor que les eleccions al Parlament ja s’havien convocat i almenys fins l’endemà de celebrar-se els comicis. Després van portar el cas a la Junta Electoral de Zona de Sabadell, que ha resolt aquest dimecres. La Junta Electoral dona la raó a Ciutadans i obliga a l’alcaldessa Farrés a retirar els símbols de manera immediata.

En la seva resolució, la Junta Electoral recorda que “ja s’ha establert que els partits polítics han d’abstenir-se de l’ús de pancartes i símbols reivindicatius”. Assegura que en aquest cas “els símbols denunciats ostenten un clar caire ideològic i partidista i a més apareixen situats a un edifici públic”. La JEZ de Sabadell commina l’Ajuntament a retirar de forma “immediata” els símbols denunciats.

Hernández (Cs): l’Ajuntament com a “tauló de propaganda”

Per la seva part, el portaveu de Cs a l’Ajuntament, Adrián Hernández, assegura que els partits independentistes  utilitzen les institucions “com a tauló de propaganda política al servei de la seva causa amb el consentiment del PSC i Podem“.

Fernàndez (ERC): digui el que digui la junta electoral segueix havent-hi “presos polítics”

El portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, ha assegurat a aquest digital que estan disconformes amb la decisió de la Junta Electoral. Com ja va passar amb la polèmica de la pancarta de l’Ajuntament l’any 2017, insisteix que “demanar la llibertat dels presos polítics” no és partidista sinó un clam per la llibertat i afegeix que “per molt que digui la junta electoral la realitat no canviarà i seguiran havent-hi presos polítics d’igual manera que seguirem reclamant tots els dies la seva llibertat”.

Sobre els adhesius de les finestres del seu grup, manté que fins que acabi la campanya electoral del 14-F “no es podrà llegir el missatge” però que “la gent quan passi sabrà que no es pot llegir per aquesta resolució”. Fernàndez acusa el PSC i Ciutadans d’haver entrat en una “competició per veure qui és més nacionalista espanyol: de Ciutadans no ens sorprèn perquè ja sabem perquè es van crear però l’electoral del PSC hauria de revisar si dona suport a aquesta mutació”.

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bannèr o AQUÍ.
Segueix iSabadell a Telegram clicant al banner.

Foto portada: un dels adhesius de les finestres del despatx del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament. Autor: David B.