Eleccions 26-M

Consulta aquí si estaràs en una mesa electoral (si finalment hi ha eleccions)

Aquest dimecres i de forma urgent a causa de les novetats judicials s’ha fet el ple extraordinari per sortejar els membres de les meses electorals per a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer (si s’acaben celebrant). Abans d’avisar la ciutadania per correu, la web de l’Ajuntament permet consultar si s’ha estat designat membre d’una mesa i el col·legi electoral on s’ha de votar. La consulta es pot fer en aquest enllaç (‘Consulta mesa electoral‘).

Aquestes eleccions arriben amb més incertesa que mai. En primer lloc perquè no és segur que s’acabin celebrant el 14 de febrer. La setmana passada es van ajornar amb el compromís de convocar-les pel 30 de maig però dimarts el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va tombar de forma provisional el decret que les suspenia de forma provisional i exhortava les administracions a anar avançant en el procés electoral i administratiu mentre prenen una decisió definitiva. Per aquest motiu els ajuntaments, sempre a expenses del TSJC, han convocat plens extraordinaris per sortejar les meses. “Mentre no hi hagi una resolució contrària hem de seguir el procediment”, ha assegurat al ple municipal convocat per l’ocasió el secretari municipal, David Cabezuelo. S’espera que el tribunal entri al fons de la qüestió aquest dijous.

Els regidors de l'Ajuntament, en el ple telemàtic d'aquest matí.
Els regidors de l’Ajuntament, en el ple telemàtic d’aquest matí.

Però no només hi ha confusió sobre la data. I és que tampoc es coneix el dispositiu per fer de les eleccions una jornada més o menys normal malgrat la pandèmia. No se saben amb exactitud si hi haurà torns de votar en funció de l’edat o grups de risc, com es garantirà el dret a vot de les persones que estiguin en aïllament per un contacte amb un positiu de Covid, o com podran votar, més enllà del vot per correu, les persones que tinguin Covid en la jornada electoral.

Canvis en els col·legis electorals

A Sabadell hi ha 153.952 persones amb dret a vot i s’han nomenat 2.214 persones per formar part de les meses electorals. Sabadell tindrà 59 col·legis electorals i 246 meses. Hi ha canvis en alguns col·legis electorals per la situació sanitària. Deixen de ser punts de votació l’escola Catalunya (Hostafrancs), el local de Sabadell Cultura (La Creu Alta), el Casal de Gent Gran de la Roureda i l’escola Xaloc (Ca n’Oriac). I passen a ser punt de votació el gimnàs de l’IES Vallès (Hostafrancs), l’institut Narcisa Freixas (Eixample), l’antic Mercat de Sant Joan (Centre), el pavelló de Cal Balsach (La Creu Alta), l’institut Joan Oliver (La Plana del Pintor), l’escola Espronceda, el centre cívic de Torre-romeu i l’escola Agnès Armengol (Can Roqueta).

De moment, sigui com sigui, sí podeu consultar si us ha tocat estar en una mesa electoral i el col·legi electoral on en principi haureu d’exercir el vostre dret si així ho voleu.

Consulta-ho aquí: ‘Consulta cens i meses

Foto portada: paperetes en un col·legi electoral, durant les eleccions municipals de 2019. Autor: David B.