ERC es marca per objectiu guanyar a Sabadell, a Catalunya i superar en diputats a Cs

  • Fernàndez emplaça a escollir entre “republicans de la llibertat” o “socialistes de la repressió”. 
  • La diputada Driouech alerta que amb la sentència del TS aturar un desnonament pot ser sedició. 

Davant la “sentència venjança” de l’Estat, “llibertat, amnistia i autodeterminació”. Així planteja Esquerra Republicana les eleccions del 10 de novembre, que vol guanyar a Sabadell i Catalunya amb un objectiu global: superar amb escons republicans el número total de diputats que tingui Ciutadans a tota Espanya. I un objectiu global: fer que la reacció a la sentència també passi per les urnes diumenge vinent. 

La demoscòpia mai afina del tot, però les tendències venen a coincidir. Si algun partit té número de pagar la repetició electoral del 10 de novembre, el principal aspirant és Ciutadans, qui va tenir un resultat notable a l’abril i pot deixar-se la meitat dels escons pel camí. Alguns marxaran al PP i d’altres a VOX, dues forces que, també ho diu la demoscòpia, pujaran en força en el proper Congrés dels Diputats. A Catalunya, Esquerra i el PSC lluiten per la victòria, amb els republicans a l’alça i els socialistes lleugerament a la baixa.




En un acte de campanya aquest migdia al Passeig, la diputada al Parlament Najat Driouech i l’exalcalde, regidor i delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, han demanat el vot pels republicans. Fernàndez assegura que davant la “sentència venjança” de l’Estat, cal “rebentar” les urnes de vots per “la llibertat, l’amnistia i l’autodeterminació. Marca tres objectius. Primer, guanyar a Sabadell (mai ha guanyat Esquerra unes generals a la ciutat). Segon, vèncer a Catalunya (ho van fer per primer cop al 28 d’abril). Finalment, que el número d’escons republicans sigui superior al numero de diputats de Ciutadans: “una formació que des del seu naixement vol trencar-nos i ens vol dividir la societat”.

Eleccions duals i vot útil

Fernàndez creu que ara cal escollir entre “els republicans de la llibertat” o “els socialistes de la repressió”. Quan es presenta la CUP per primera vegada i de nou el puigdemontisme via Junts per Catalunya, Fernàndez emplaça l’independentisme a concentrar el vot en Esquerra, perquè és l’única força independentista que pot guanyar els comicis.

Driouech alerta: aturar un desnonament ara pot ser sedició

La diputada republicana al Parlament Najat Driouech afegeix que cal estar a Madrid per reclamar des del Congrés tots els “incompliments” de l’Estat amb Catalunya. D’altra banda, avisa que la sentència contra els dirigents del procés “ens interpel·la a tots perquè també qui vulgui impedir un desnonament en qualsevol barri pot ser acusat per sedició”.

Campanya sota mínims

Els republicans han fet un vermut al Passeig de la plaça Major. Es tracta del primer acte polític de qualsevol partit a la ciutat en els tres dies que es porten de campanya del 10 de novembre. Una campanya més curta que mai, centralitzada en els caps de llista i els pocs debats, i sense banderoles als fanals.

 

Foto portada: foto de família dels republicans a l’acte d’aquest diumenge. Autor: David B.

Comments are closed.