Així han votat els sabadellencs que aspiren a ser diputats

Més de 150.000 sabadellencs estan cridats a votar aquest diumenge. Entre ells, prop d’una desena de sabadellencs a les llistes electorals. Aquest diari digital ha seguit els que tenen més opcions de ser diputats a Madrid: Gabriel Rufián (ERC), Joan Mena (En Comú Podem), Paco Aranda (PSC) i Mabel Rodríguez (Front Republicà). 

El número 2 d’Esquerra Republicana per Barcelona, Gabriel Rufián, ha votat a les 10.30 hores a l’escola Ribatallada, a la Creu Alta. Ho ha fet entre una gran expectació mediàtica ja que, amb Oriol Junqueras, número 1 a la presó, Rufián és de facto el candidat principal i la cara visible d’Esquerra al Congrés.

Pla mitjà del candidat d'ERC al Congrés, Gabrien Rufián, votant a l'escola Ribatallada de Sabadell el 28 d'abril de 2019. (horitzontal)
Rufián, votant a l’escola Ribatallada. Autor: ACN.

“Està a les nostres mans que sigui un dia històric: podem donar un missatge al món de que les amenaces i la por no pot guanyar la persistència i la il·lusió d’aquest poble”. Rufián apel·la els “demòcrates a sortir, votar de la millor manera possible i donar un missatge al món. El que passi avui no es pot canviar demà. Avui és clau i depèn de nosaltres”, ha assegurat, acompanyat per l’alcaldable d’ERC a Sabadell, Juli Fernàndez.

Aranda (PSC): només hi ha dues opcions

El número 5 pel PSC a la província de Barcelona, Paco Aranda, assegura que són unes eleccions “transcendentals” ja que hi ha només dues opcions a la pràctica: “continuació de l’obra de govern dels darrers 10 mesos o un futur més fosc que ens podria endarrerir 40 anys” amb les dretes. Aranda parla de “dues formes d’encarar el futur”, apel·la a la mobilització de la ciutadania. “Animo la gent a que surti de cassa, que participi i que voti. Estem en una democràcia jove i sovint no la valorem prou. Estem en un moment molt important per al nostre futur”.

Aranda, votant aquest diumenge. Autor. David B.
Aranda, votant aquest diumenge. Autor. David B.

Aranda ha votat a les 11 del matí a l’escola Pau Casals, al barri de la Concòrdia.

Mena (En Comú Podem): “més amor que no pas odi”

El candidat número 5 d’En Comú Podem a Barcelona, Joan Mena, convé també que és un “dia històric” i fa una crida a la gent a “sortir al carrer i mobilitzar-se”. “Mobilitzar-se en les eleccions també és empoderar la gent comuna, la gent que ha sortit el 8 de març, a defensar la igualtat, a defensar la sanitat o l’educació pública o els divendres a defensar el medi ambient, la igualtat… hem de sortir a votar més amor que no pas odi i guanyar aquesta partida democràtica”. Mena sosté que “quan ciutats com Sabadell es mobilitza surten guanyant la democràcia i les classes populars”.

Mena, als Salesians. Autor: David B.
Mena, als Salesians. Autor: David B.

Mena ha votat al migdia als Salesians, després d’una llarga cua. “És un dia important per fer valdre el poder de les classes populars i crec que la gent ha entès que avui la democràcia es construeix vot a vot”.

Rodríguez (Front Republicà): la campanya ha mobilitzat independentistes

La número 2 del Front Republicà per Barcelona, Mabel Rodríguez, ha votat a les 10 del matí al campus de la UAB a Sabadell, al barri de Covadonga. Rodríguez ha animat a la participació, creu que la campanya ha mobilitzat part d’un electorat que no estava motivat a anar a les urnes i, tot i que consideraria un èxit entrar al Congrés, manté que la feina principal s’ha de fer als carrers.




Val la pena recordar que el Front Republicà és una coalició entre Som Alternativa (la cara visible és Albano Dante Fachín, número 1 a la llista i anterior secretari general de Podem a Catalunya), Poble Lliure (vinculats a la CUP) i el Partit Pirata. La llista, a més de Rodríguez, que és del Partit Pirata, té al sabadellenc Guillem Fuster, de Poble Lliure, com a número 3 i a Enric Pineda, del Partit Pirata, com a número 7.

Foto portada: candidats votant. Autor: David B.

Comments are closed.