Cs aposta per l’habitatge públic per evitar que els joves marxin

Ciutadans ha desgranat aquest dissabte les seves propostes per als joves de Sabadell en el marc d’un acte al barri de Ca n’Oriac. El partit taronja aposta per la construcció d’habitatge públic, recuperar l’oci nocturn, incrementar el número de cicles formatius i fer més formació ocupacional. 

El portaveu municipal de Ciutadans, i amb tota probabilitat cap de llista a les municipals, Adrián Hernández, recorda que l’actual govern ha parlat molt d’habitatge però no ha iniciat la construcció de cap nou habitatge públic des de l’any 2015 quan van accedir al govern. Hernández s’ha compromès a fer habitatge protegit a preus assequibles per fer que els joves “no es vegin obligats a marxar a altres municipis amb pisos més barats”.

Un moment de la carpa, a Ca n'Oriach. Autor: cedida.
Un moment de la carpa, a Ca n’Oriach. Autor: cedida.

En un altre ordre de coses, Hernández creu que Sabadell necessita més oferta formativa, com formació ocupacional, noves polítiques de l’empresa pública Promoció Econòmica i al Vapor Llonch perquè “els joves tinguin més oportunitats laborals de cara al futur”. Hernández també vol que hi hagi més cicles formatius de FP a Sabadell.

“Que els joves no hagin de sortir per a tenir oci nocturn”

Una altra de les propostes és recuperar l’oferta d’oci nocturn que s’ha perdut arran de desmantellar la Zona Hermètica. El procés el va començar l’anterior govern socialista però “el govern actual ha acabat del tot amb l’oci nocturn de la ciutat”, diu Hernández, qui es compromet a potenciar “sales de música en directe o espais creatius” per revertir la situació: “que els joves no hagin de sortir de la ciutat per a tenir oci nocturn”.

Ciutadans ha desgranat les propostes en una atenció a mitjans en una carpa de Joves de Ciutadans (Jcs) a la plaça del pi, a Ca n’Oriac.

Foto portada: Hernández, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

Comments are closed.