Foto portada: Meritxell Lluis i Lourdes Ciuró, aquest dimecres. Autor: cedida.

Ciuró: “el PP ens pega; el PSOE ens pega diferent. Res justifica investir cap president”

Acte de campanya de Junts per Catalunya a Sabadell a cavall entre les generals i les municipals. Així la trobada feta als jardinets de l’Espai Cultura ha intercalat els candidats vallesans al Congrés i el Senat amb la presentació dels caps de llista a les alcaldies.

Ciuró, ja exdiputada al Congrés, i en plena precampanya per a les municipals, ha virat el discurs, sense dirigir-s’hi directament però entenent-la tothom, cap a ERC. Alerta: “hi ha gent que està frenant i està canviant el discurs”. Ciuró manté que “res justifica investir cap president”. Imatge visual amb el record a l’1 d’octubre: “el PP ens pega”. Però amb cara B: “el PSOE ens pega diferent”. Uns amb porres i els altres incomplint “sistemàticament” els compromisos amb Catalunya.

“No és normal que ens peguin i no és normal que donem suport a gent que sistemàticament ens menysté, ens maltracta i ens perjudica com a societat. Tenim dret a tirar endavant amb els nostres recursos”, ha assegurat.

Prèviament, però, Ciuró havia avisat els assistents a l’acte. Primer per la manca d’unitat en l’independentisme: “només junts ens en podem sortir i només junts mantenim la força” però la unitat no ha estat possible malgrat que la gent pel carrer ho demana i ara ja fins i tot els ho retreu. Com a les eleccions del 21 de desembre de 2017 al Parlament, si no hi ha unitat no és per Junts per Catalunya. I de cara al futur, Ciuró veu perill “d’investir gratis” un president.

“No hem arribat aquí per claudicar o investir algú gratis. Qui vulgui governar a l’Estat haurà d’escoltar els dos milions de catalans que van votar l’1 d’octubre. Però hi ha gent que està frenant i està canviant el discurs”.

Ciuró ha participat en un acte electoral de Junts per Catalunya. També ho han terrassenca Meritxell Lluis, número 2 a les llistes pel Senat, regidora a Terrassa i dona de l’exconseller Josep Rull, i Pau Castellví. I el senador i exconseller Josep Lluis Cleries, qui defensa que Carles Puigdemont sí prendrà possessió de l’acte de diputat europeu i dubta de les “dirigides” enquestes. “Hi ha partits que presenten una marquesa. Hi ha grups dirigits per un comte. Ja veieu per on van les coses. Hi ha grups a qui fem nosa perquè som els que exigim cada dia i sent els que érem vam fer més soroll que altres. Ara hem de ser molts per fer molt soroll, que quedin eixordats i marxar d’una punyetera vegada d’una Espanya que no ens estima. Nosaltres que sí que els estimem sabem que estaran més còmodes sense nosaltres”, ha seguit Cleries, assegurant també que el resultat del dia 28 farà possible l’alliberament dels polítics en presó preventiva.

Foto portada: Meritxell Lluis i Lourdes Ciuró, aquest dimecres. Autor: cedida.