Front Republicà es reivindica a Sabadell com l’alternativa sobiranista

La sala d’actes del Casal Pere Quart s’ha quedat petita per escoltar el míting de Front Republicà, la formació sobiranista liderada per Albano Dante Fachin i que té per objectiu defensar el dret a l’autodeterminació i reivindicar l’1 d’octubre.

La sabadellenca Mabel Rodríguez, número dos de la candidatura, ha reivindicat l’1 d’octubre com el dia en què “vam plantar cara i ens vam convertir en un país sobirà”. Rodríguez ha defensat una república “feminista, antimasclista i antifeixista”, i ha dit que “si seguim desobeint no hi haurà presons per a tots”.

Roger Español, el ciutadà que va perdre l’ull en la jornada del referèndum per les càrregues de la Policia Nacional, també forma part de la llista i ha participat en l’acte. Segons Español, “és urgent marxar” i va a Madrid a “portar els cants d’alegria però també els crits de ràbia de l’1 d’octubre per dir ben fort quin és l’anhel del poble català”. “L’única opció és fer tants 1 d’octubre com sigui necessari”, ha dit.

En l’acte s’ha projectat un vídeo, hi ha hagut música i ha s’ha comptat amb la participació d’Aina Muñoz, de l’organització La Forja, i els membres de la llista Víctor Anibal Garzón, Roser Palol, Enric Pineda i el sabadellenc Guillem Fuster.

Què és el Front Republicà?

Front Republicà és una coalició electoral entre els partits Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates de Catalunya creada per concórrer a les eleccions del 28 d’abril. Entre les seves propostes hi ha la derogació dels articles 135 i 155 de la Constitució espanyola, la defensa dels drets socials i la construcció de la República Catalana.

La formació està liderada per Albano Dante Fachin i té de número dos la sociòloga i activista sabadellenca Mabel Rodríguez, de Pirates de Catalunya. La candidatura es presenta a les quatre circumscripcions catalanes i espera anar a Madrid per “bloquejar l’estat espanyol”.

Foto portada: La intervenció de Víctor Anibal Garzón al Casal Pere Quart. Autor: David B.

Comments are closed.