Mejías (Cs) defensa l’opció del “feminisme liberal”

La número cinc al Congrés en la llista de Ciutadans, Carina Mejías, ha visitat la plaça d’Antoni Llonch, que ha de passar a dir-se plaça Clara Campoamor, per parlar de feminisme. Ha destacat que el feminisme que defensa Ciutadans és de caire liberal, i que, el partit, des d’on volen evitar la confrontació entre homes i dones, aposten per una equitat en els permisos de paternitat que permeti una millor conciliació en la vida laboral i personal de la dona. 

Carina Mejías ha recordat els resultats de les passades eleccions autonòmiques, “on Ciutadans va ser la primera força a Sabadell amb gairebé un 30 per cent dels vots”, assegura. Ha felicitat la feina duta a terme pel grup municipal de Ciutadans, i s’ha mostrat satisfeta per l’aprovació de la moció proposada per la formació i aprovada en ple municipal, per canviar el nom de la plaça Antoni Llonch, que passarà a dir-se plaça Clara Campoamor. En aquest sentit, ha descrit la figura de Clara Campoamor com a referent del feminisme liberal, que és el model que ells defensen.

“El feminisme liberal és el que treballa per la igualtat de drets i deures entre homes i dones, sense que això signifiqui enfrontar als uns contra els altres”, argumenta Mejías.

Per a fer-ho, la candidata ha afirmat que cal equilibrar els drets de paternitat i maternitat. Segons Mejías, aquests permisos propicien que “les dones hagin d’escollir dedicar-se als seus fills i abandonar la seva feina”, i també ha assegurat que Ciutadans vol atorgar la quantitat de 1000 euros d’ajuda a aquelles famílies que necessitin una plaça de guarderia, per garantir aquesta equitat. A nivell estatal, ha destacat la feina feta en matèria de violència de gènere i per la qual es comprometen a posar tots els recursos necessaris.

“Ha estat Ciutadans el que ha impulsat i s’ha esforçat més en que s’aprovés aquest pacte d’estat per la lluita contra la violència masclista que alguns van abandonar al Congrés dels diputats i que es van negar a aprovar”, lamenta Mejías.

Ha parlat, per últim, de la necessitat de superar la problemàtica de la bretxa salarial.

Ciutadans al debat de TV3

Mejías considera que Inés Arrimadas es va erigir com la guanyadora del debat que es va dur a terme a TV3 aquest passat dimecres. Assegura que posar un projecte guanyador sobre la taula, front els arguments dels independentistes que, afirma, “no van aportar res nou”.

García i Vílchez tanquen la llista a Sabadell

Els dos diputats sabadellencs de Cs al Parlament, Joan García i Laura Vílchez, ocuparan els números 26 i 27 de la candidatura d’Adrián Hernández. Per una banda, Laura Vílchez està afiliada a Ciutadans des del 2010 i forma part del Consell General del partit. Per l’altra, Joan Garcia va liderar la primera representació municipal de la formació taronja al 2015. A més a més, Garcia va ser portaveu del partit a inicis de la legislatura, però va renunciar a aquest càrrec per poder acceptar l’acta de diputat del Parlament.

Foto portada: Mejías, aquest dijous. Autor: M.Tornel. 

Comments are closed.