Foto portada: Joan Mena, aquest dimarts. Autor: M.Tornel.

Mena (En Comú Podem): “un pacte PSOE-Cs tindria com a preu la cultura catalana”

El candidat a l’alcaldia de Sabadell de Sabadell en Comú, Joan Berlanga, ha aprofitat la diada de Sant Jordi per parlar de les mancances culturals. A nivell municipal, ha assegurat que des de la seva formació han treballat per apropar la cultura, sobretot als més petits. L’agrupació també ha comptat amb la presència de l’actual diputat al Congrés i candidat número cinc d’En Comú Podem a Barcelona, Joan Mena. L’exregidor avisa que un pacte PSOE-Cs podria anar en contra de la cultura catalana. 

L’alcaldable de Sabadell en Comú, Joan Berlanga, assegura que ni els governs de Catalunya ni el d’Espanya “no tenen full de ruta ni polítiques culturals”. A nivell municipal, no obstant, ha parlat la feina que han fet des de l’Ajuntament, que “ha servit per apropar la cultura als més joves”, assegura. Però lamenta que des de l’administració no s’acompanyin aquestes iniciatives.

“És trist que haguem de ser els municipis, que som els que tenim menys competències i menys pressupost, els que posem en valor la cultura”, assegura Berlanga.

Des de la formació, però, tenen esperances en que les eleccions espanyoles concloguin amb un canvi de govern i guanyar les municipals, i es comprometen a desenvolupar la cultura en els ciutadans, “independentment del poder adquisitiu de les famílies”, afirma.

L’actual diputat al Congrés i candidat número cinc d’En Comú Podem a la província de Barcelona, Joan Mena. ha parlat de també de la situació que es va viure aquest dilluns durant el debat electoral televisat per TVE, on assegura que va quedar clara la possibilitat real d’un acord entre el Partit Socialista i Ciudadanos.

“Aquest pacte tindria com a preu la cultura catalana, perquè sabem que Ciudadanos, qualsevol proposta que fa, la fa en contra de la llengua i cultura catalana, i pensant en incendiar els carrers de Catalunya”, assegura el candidat, que qualifica el seu partit com “els garants del vot fiable per aturar aquest possible pacte”.

Mena afirma que la crisi econòmica ha estat la culpable de l’exclusió de moltes persones de l’accés a la cultura, però que s’ha de superar basant-se en dos eixos: l’educació pública i l’accés a la cultura, independentment del poder adquisitiu de les famílies: “la cultura no ha de ser mai exclusiva ni excloent d’una part de la població”, explica el candidat. 

Foto portada: Mena, aquest dimarts. Autor: M.Tornel.