El diputat Joan Mena. Autor: David B.

Mena serà el número 4 de Catalunya en Comú a les eleccions del 28-A

Jaume Asens, tinent d’alcalde de l’ajuntament de Barcelona, serà el cap de llista de Catalunya en Comú per la circumscripció de la capital catalana a les eleccions generals del proper 28 d’abril. La número dos de la llista serà la diputada Aina Vidal, i el tres Gerardo Pisarello, tinent d’alcalde del consistori barceloní. Per darrere hi haurà el sabadellenc Joan Mena, diputat al Congrés i portaveu de Catalunya en Comú, i Maria Freixanet, actualment senadora.

Mena és diputat al Congrés des de finals de l’any 2015. Les seves intervencions, sobretot al voltant de les polítiques educatives han estat força reeixides. Abans havia estat diputat al Parlament, entre 2012 i 2015, i entre 2007 i 2015 va ser regidor a Sabadell.

Reforma plurinacional

Des de la formació indiquen que la candidatura representa la “diversitat” de l’espai dels Comuns i que aposta per una “reforma plurinacional” d’Espanya. També afirmen que el grup treballarà per “construir ponts de diàleg” i aliances amb la resta d’esquerres i “forces de canvi” de l’Estat, així com per la posada en llibertat “dels i les preses polítiques i per un referèndum pactat”.
La candidatura s’havia d’escollir per primàries del 12 al 14 de maig, però la formació indica que en presentar-se només una llista es ratificarà a les assemblees territorials que se celebraran el proper cap de setmana. En aquestes trobades també es ratificaran les condicions per repetir la fórmula de coalició amb Podem i les forces del canvi. En cas afirmatiu, la llista de Catalunya en Comú s’unificarà amb els candidats escollits per primàries per Podem per configurar una única candidatura.

Foto portada: el diputat sabadellenc Joan Mena, en un acte recent a Sabadell. Autor: David B.