Un astronauta de campanya a l’Astronòmica i el Taulí

L’actual ministre de Ciència, Pedro Duque, és un càrrec públic especial. La seva faceta d’astronauta el va fer especialment conegut a finals dels anys 90 del segle passat. Va ser el primer astronauta espanyol. I és que la seva primera missió, l’any 1998 a bord del Discovery, va ser tot un esdeveniment. 20 anys després, per hores però encara formalment en precampanya a favor de Pedro Sánchez, Duque ha visitat Sabadell, l’hospital Parc Taulí en públic i més en petit comitè l’Agrupació Astronòmica de Sabadell. 

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, deixa els viatges a l’espai per a èpoques passades, tot i matisar que cada any passa les proves de capacitació encara. Acompanyat de la seva homòloga de Política Territorial, Meritxell Batet, han passat el matí a Sabadell. Primer a l’Observatori Astronòmic de Sabadell, un equipament gairebé únic amb una trentena d’anys de vida que Duque “fa temps que volia visitar” ja que entre altres atractius el número de socis de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell és el més destacat d’Espanya entre entitats similars.

Després, ja amb convocatòria als mitjans, Duque i Batet, acompanyats de Marta Farrés i el futurible diputat Paco Aranda, s’han reunit a la Corporació Sanitària Parc Taulí amb representants del centre sanitari entre altres. Un equipament sanitari però que fa investigació, recerca i també docència, com els ha recordat ràpidament la rectora de la UAB, Margarida Arboix, només arribar a l’edifici La Salut assenyalant la Unitat Docent.

“Estem molt centrats en fomentar que equipaments com el Taulí creixin d’acord amb els projectes europeus, perquè s’ho mereixen. El govern treballarà perquè la innovació i la ciència avancin a Espanya. Un país de coneixement i innovació és el nostre lema”, ha assenyalat Duque.

Per la seva banda, Batet ha assegurat que en els darrers anys “s’ha perdut molt el temps” en les polítiques de ciència i investigació. Destaca també que en àrees científiques i tecnològiques cap apostar també per la equiparació entre els sexes. “Les dones haurien de ser més protagonistes en aquestes matèries”, assegura.

En clau electoral, poques novetats més enllà de reiterar que els espanyols i catalans han d’escollir ara per ara entre un govern encapçalat per Sánchez o un amb presència de l’extrema dreta.

Farrés demana més inversió per al Taulí

Un cop han marxat els ministres, i també la comitiva mediàtica que els acompanya, l’alcaldable del PSC Marta Farrés ha assegurat que demanarà més inversió a qui té la competència per a l’hospital Parc Taulí. És a dir, a la Generalitat. Pel que fa a la construcció de 72 nous llits sobre les urgències (els paga l’Ajuntament, la competència és de la Generalitat, les obres estan aturades), manté que cal “repassar tots els números, mirar on som i exigir al govern de la Generalitat, que és qui té la competència, poder tenir els mateixos serveis que la resta del país”. L’alcaldable assegura que en la inversió municipal per construir els 72 nous llits sense estar obligats per competència o el trasllat de l’oncologia infantil del Parc Taulí han primat molt els interessos de partit, sobretot d’Esquerra Republicana, per davant dels de Sabadell: “tinc molt clar que quan s’hagi de defensar la ciutat es defensarà la ciutat, ens hàgim d’enfrontar a qui ens hàgim d’enfrontar”, conclou Farrés.

Foto portada: Duque, Batet i Marta Farrés. Autor: David B. 

Comments are closed.