Així ha arrencat la campanya de les municipals (i europees) a Sabadell

El 26 de maig se celebren eleccions municipals i europees, i aquest dijous 9 de maig arrenca la campanya electoral. Els principals partits han sortit al carrer per a fer els primers actes públics d’inici de campanya. 

Els partits polítics es reparteixen el vespre i la nit per començar a presentar els seus projectes per a les eleccions municipals de Sabadell. Unes eleccions de rècord, amb 16 candidatures o, per ser precisos, 14 llistes, una fantasma i una darrera que aspira a no tenir representants (Escons en Blanc). Això han dit els alcaldables.

Farrés (PSC): “volem recuperar Sabadell”

L’alcaldable del PSC, Marta Farrés, assegura que els socialistes encaren la campanya amb optimisme per “recuperar Sabadell” i tenir un èxit com el que van tenir el 28 d’abril, quan van guanyar les eleccions generals a la ciutat . Ha arrencat la campanya a la Granja del Pas, dins el Parc Central del Vallès. El lema dels socialistes és ‘La primera alcaldessa de Sabadell’. “Ho hem anat repetint i hi ha una voluntat d’equip, projecte per guanyar l’alcaldia i un repte històric, perquè després de 40 anys d’ajuntaments democràtics no hem tingut cap dona alcaldessa. Anem a guanyar, a recuperar l’alcaldia i a recuperar la ciutat”.

Farrés, amb el cartell. Autor: J.d.A.
Farrés, amb el cartell. Autor: J.d.A.

En relació als pactes, té clar que l’actual govern quatripartit no ha quallat ni amb l’alcalde Fernàndez (ERC) ni amb Serracant (Crida). “Els que hi han hagut no s’han consolidat. Això la gent ho té clar”, assegura sense plantejar-se encara pactes perquè estan centrats en “tenir la majoria”. “La línia vermella serà parlar de Sabadell”, repeteix.

Berlanga (Sabadell pel Comú): “Estem preparats com ningú” 

El candidat de Sabadell en Comú a l’Ajuntament, Joan Berlanga, ha iniciat la campanya fent una mirada retrospectiva per afirmar des del partit se senten “hereus” de l’herència del PSUC, però que, a la vegada, han creat “un espai nou amb capacitat de sumar”, diu l’alcaldable. Per això han arrencat la campanya des de les escales del Mercat Central emulant una icònica imatge de la llista liderada per Antoni Farrés l’any 1979.

Sabadell en Comú, al Mercat Central. Autor: David B.
Sabadell en Comú, al Mercat Central. Autor: David B.

Berlanga ha afirmat que Sabadell “ha tingut el millor municipalisme i el pitjor de Catalunya”, i que ara està en joc “com continuarà”. En aquest sentit, fan una crida a que la ciutadania voti amb responsabilitat i a que s’informi, perquè aquí, assegura “tots sabem d’on venim i què hem fet i aportat a la ciutat”, afirma. El candidat ha assegurat que se senten “preparats com ningú” i “capaços de representar totes les sensibilitats de la ciutat”, amb un programa amb propostes “possibles i realistes”, i una campanya basada “en el tracte amb els veïns i veïnes”, diu.

Fernández (ERC): “neobustisme o Esquerra”

Per al candidat a l’alcaldia per part d’Esquerra Republicana de Catalunya, Juli Fernàndez, només hi ha dues opcions per votar el 26 de maig: la de “l’honestedat, el republicanisme, els drets, la dignitat i la llibertat”, representada per la seva candidatura, o “un retorn dels hereus de la corrupció, del neobustisme d’aquells que van donar suport al 155”, sentencia el candidat.

Acte d'ERC, a Sant Roc. Autor: David B.
Acte d’ERC, a Sant Roc. Autor: David B.

Assegura que des de la seva formació són “capaços de fer realitat projectes que molta gent pensa que són impensables”, i garanteix que mai pactaran ni negociaran amb partits corruptes o que donin suport al 155. Fernàndez assegura que Esquerra constitueix “l’espai republicà guanyador” i destaca la diversitat de la seva llista, formada per “gent de diferents barris, de diferents orígens, que parla diferents llengües”, explica.

Serracant (Crida) aposta per fer les coses de forma col·lectiva

La Crida ha començat la campanya amb un espectacle a la plaça Doctor Robert, tal i com els agrada, assegura l’actual alcalde i candidat de la formació, Maties Serracant. Teixint Sabadell és l’himne amb el que s’identifiquen, i asseguren que faran les coses com les han fet en l’actual legislatura, “de forma col·lectiva”, explica l’alcaldable.

Acte d'inici de la Crida. Autor: David B.
Acte d’inici de la Crida. Autor: David B.

Serracant ha declarat que l’objectiu de la campanya de La Crida és “arribar a tots els racons de la ciutat” i fer-ho al carrer. En aquest sentit, asseguren que faran actes petits, pels diferents barris, i dos actes centrals. “Ho fem amb il·lusió”, diu el candidat. La número dos de la candidatura, Nani Valero, explica que la formació té moltes propostes i, sobretot, “moltes ganes d’explicar-les” i que els ciutadans els preguntin per les mateixes.

Ciuró (Junts per Sabadell): “l’objectiu de Catalunya segueix viu” 

L’alcaldable de Junts per Sabadell es presenta amb un projecte que qualifica com “il·lusionador, de transformador i de canvi”, que converteixi la ciutat en “una ciutat de primera”, assegura. Ciuró no deixat passar l’oportunitat de defensar l’expresident Puigdemont que, per altra banda, ja té llum verda per presentar-se a les europees. “L’objectiu de Catalunya segueix viu, és tirar endavant. La força de l’exili és la que reivindicarem. Reivindicarem que el president tingui el seu escó per poder defensar la nostra situació a Europa. Nosaltres, des de Sabadell, li donem tot el suport”, assegura Ciuró.

Boye i Ciuró, a la Creu Alta. Autor: David B.
Boye i Ciuró, a la Creu Alta. Autor: David B.

També ha assistit a l’acte l’advocat de l’expresident Puigdemont, Gonzalo Boye, que s’ha mostrat satisfet amb la decisió de la Junta Electoral Central de proclamar la candidatura de Puigdemont; encara que, segons afirma, sempre han estat segurs de que així seria. No obstant, lamenta que la Junta hagi trigat en donar la resposta. “Portem deu dies discutint allò indiscutible, mentre altres ja estaven fent campanya”, afirma Boye. Ciuró ha arrencat la campanya a la plaça de la Creu Alta.

Hernández (Cs) apel·la els votants del PP i VOX

El candidat de Ciutadans a l’alcaldia, Adrián Hernández, demana que “cal canviar l’actual govern” i que ells surten a “ser la força més votada perquè és l’única garantia que no hi hagi una força independentista a la ciutat”. En aquest sentit, apel·len els votants que van apostar pels partits “constitucionalistes” en directa apel·lació als votants que van apostar pel PP i VOX el passat 28 d’abril (9.323, un 7,74 per cent aquell dia). “No entraran al consistori i votar-los podria facilitar un govern independentista perquè si no entren ni el PP ni VOX els vots no aniran enlloc”. També demanen el vot als que “encara no es creuen la nova imatge del PSC”.

Foto inicial de campanya de Cs. Autor: J.d.A.
Foto inicial de campanya de Cs. Autor: J.d.A.

El partit taronja ha arrencat la campanya a la plaça Rogelio Soto, al barri d’Espronceda, amb els membres de la llista, afiliats i també els diputats Joan García i Laura Vílchez.

Martínez (100% Sabadell) sorprèn i planta l’autobús 

Un bus turístic ha protagonitzat l’inici de campanya de 100% Sabadell, amb la candidata Marisol Martínez al capdavant. El bus, segons afirma, simbolitza el que volen que sigui la seva campanya, sense deixar-se “cap racó de la ciutat sense visitar ni per representar”.

Martínez assegura que volen “posar la ciutat en marxa i tenir una visió diferent de la ciutat”. De Sabadell ha afirmat que “té molt potencial, moltes ganes d’avançar i desenvolupar-se”, i que des de 100% Sabadell volen que la gent vegi la ciutat com ells la veuen, “des de dalt”. L’autobús de Martínez, al bell mig del Passeig, ha significat la sorpresa de l’inici de campanya.

Gesa (PP) aposta per les propostes locals

Els populars, encapçalats per Esteban Gesa, proposen una “candidatura absolutament de ciutat, pensada únicament per a la ciutat”. Treballaran, afirma el número 1 “per a ser útils a la ciutat”. Gesa, ha estat dur amb el govern actual, declarant: “durant aquests quatre anys de mandat, Sabadell ha estat completament parada”, segons Gesa, “tot a raó de les polítiques nefastes que han impartit”, seguidament ha afegit “el govern actual no ha progressat adequadament i a raó d’això han governat per menys de la meitat dels veïns de Sabadell”.

Gesa, en l'acte d'inici del PP. Autor: David B.
Gesa, en l’acte d’inici del PP. Autor: David B.

Per la seva banda, proposen governar sobre uns eixos programàtics, treballant sobre la rebaixa dels impostos (IBI i tassa de residus), la seguretat i l’ocupació. A més, segons Gesa, es dedicaran i s’ocuparan dels problemes reals de Sabadell, informa Mireia Capdevila.

Vidal (Ara Sabadell): “és el moment on el municipalisme pot créixer”

El candidat d’Ara Sabadell, Ramon Vidal, ha iniciat la campanya des del Racó del Campanar destacant la procedència dels membres del seu partit. “Els partits petits, que estem naixent de la ciutadania pura i dura, hem d’empènyer per unes noves polítiques públiques eficients i eficaces”, assegura.

L'equip d'Ara Sabadell, al Racó del Campanar. Autor: David B.
L’equip d’Ara Sabadell, al Racó del Campanar. Autor: David B.

S’ha volgut diferenciar d’altres formacions afirmant que tot i que “venim d’un passat que han marcat molt els grans partits”, però aquest és el moment “on el municipalisme pot créixer”, diu Vidal. També destaca el fet de que ells no porten “motxilles carregades”.

Morell (Podemos): “hem de feminitzar el ple de l’Ajuntament”

La candidata de Podemos, Marta Morell, qualifica aquestes eleccions com a “molt decisives per la ciutat de Sabadell” i en les que “Podemos surt a guanyar”. Han destacat la necessitat de “feminitzar el ple de l’Ajuntament” ja que “Podemos és l’única candidatura representada per una dona, i aquestes dinàmiques les hem de canviar”. No creu que la seva candidatura sigui accelerada pel fet de no haver pres la decisió de presentar-se en solitari fins al mes de març, perquè assegura que venen del cercle Podem la Concòrdia i que “fa gairebé 5 anys” que estan treballant.

Acte d'inici de campanya de Podem, al Racó del Campanar.
Acte d’inici de campanya de Podem, al Racó del Campanar.

A més, assegura que tenen molta responsabilitat perquè han d’estar “a l’alçada d’allò que Podemos representa arreu de l’Estat”, i que la seva candidatura “reflexa la societat civil sabadellenca”, afirma.

Independència i República, tret de sortida al local

Independència i República, la candidatura independentista també coneguda com a Primàries, ha fet el tret de sortida a la campanya al seu local del carrer Creueta, al Centre.

Inici de campanya de Primàries. Foto: @primariessbd via Twitter.
Inici de campanya de Primàries. Foto: @primariessbd via Twitter.

La candidatura presenta a Àngels Folch com a cap de llista.

Foto de la candidatura de Guanyem. Autor: David B.

Comments are closed.