Així han votat els candidats a ser el proper alcalde o alcaldessa de Sabadell

Entre les 9 i les 14 hores està previst que votin tots els candidats a l’alcaldia de Sabadell. Dades a recordar: hi ha 16 partits, en realitat 15 perquè la llista de Ganemos no té cap candidat a la ciutat i s’ha presentat només per fer la guitza a l’actual 100% Sabadell. Ara per ara hi ha vuit partits representats al consistori. A la nit sabrem si n’hi ha més o menys i de quins partits seran. 

Així han anat votant els caps de llista aquest diumenge d’eleccions municipals i europees a Catalunya, i també autonòmiques a bona part d’Espanya.

Farrés: que l’onada de canvi arribi a Sabadell 

L’alcaldable del PSC, Marta Farrés, ha votat a l’escola Pau Casals, al barri de La Concòrdia. “Per fi hem arribat al dia de les votacions. Vull fer una crida a votar la gent. Tant de bo veiem molt moviment als col·legis i volem tornar a celebrar com vam celebrar el 28 d’abril l’onada de canvi també a Sabadell”, ha assegurat l’alcaldable. A partir de demà, seguirà, com durant la campanya, “sense vetos i amb la mà estesa”.

Marta Farrés
Marta Farrés, al Pau Casals. Autor: David B.

El cap de llista de Sabadell en Comú, Joan Berlanga, ha votat a les 9.45 hores al Teresa Claramunt, al barri de Gràcia. S’ha mostrat “il·lusionat” com fa quatre anys, on llavors Unitat pel Canvi va quedar a 300 vots de l’alcaldia. Berlanga anima la ciutadania a votar amb “responsabilitat”.

Berlanga, al Teresa Claramunt. Autor: M.Tornel.
Berlanga, al Teresa Claramunt. Autor: M.Tornel.

Des d’Esquerra Republicana, Juli Fernàndez ha presentat la jornada com una “gran oportunitat d’omplir les urnes de vots” i espera que “es torni a donar una lliçó de democràcia, fer costat a tots els que en aquests moments pateixen i aquells que volem treballar honestament a la ciutat. Sempre que hi ha urnes les volem omplir de forma massiva”, ha apuntat el cap de llista republicà. Fernàndez ha votat a l’Escola Industrial acompanyat pel diputat Gabriel Rufián i el regidor Gabriel Fernàndez.

Eleccions
Rufián, Fernàndez i Fernàndez. Autor: David B.

El cap de llista de la Crida per Sabadell i actual alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha votat tard, a les 13.45 hores a l’Escola Industrial. Serracant manté que la campanya ha estat “llarga i intensa amb molts debats i esperem que hagi estimulat la participació i animem la ciutadania a decidir avui com ha de decidir com durant quatre anys” i ha esperat que hi hagi “normalitat” en les eleccions. L’alcalde espera que “totes les formacions tinguem la capacitat de generar un govern capaç per respondre els reptes de la ciutat”.

Serracant, a l’Escola Industrial. Autor: David B.

La cap de llista de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha votat al campus de la UAB a Sabadell, al barri de Covadonga. “Estem content amb la feina feta i vagi com vagi ho celebrarem perquè estem feliços de com ha anat la campanya i estem molt satisfets en general”.

Ciuró, de Junts per Sabadell, votant acompanyada pel seu marit. Autor: M.Tornel.
Ciuró, de Junts per Sabadell, votant acompanyada pel seu marit. Autor: M.Tornel.

L’alcalde de Ciutadans, Adrián Hernández, ha votat al Casal de Gent Gran de la Roureda, a la zona nord de Sabadell. Ha animat la ciutadania a votar “la persona que haurà d’estar més a prop dels seus problemes” i assegura que està “satisfet” amb la campanya. “Sortim a guanyar i estem convençuts que pujarem i treurem millors resultats que els vaticinats per algunes enquestes”, ha assegurat.

Hernandez, votant. Autor: David B.
Hernandez, votant. Autor: David B.

Marisol Martínez ha estat la primera alcaldable que ha votat, només obrir la biblioteca de La Serra, a Torre-romeu. La candidata de 100 % Sabadell ha denunciat que “les paperetes estan col·locades al revés. L’ordre és de dalt i baix i hauria de ser el més visual davant i el menys visual darrera i estem reclamant a la Junta Electoral perquè han de ser per ordre d’arribada. Però no ens donarà temps a que les canviïn. Guanyem és la llista més visual a les meses i la que més es veu”. Martínez ha reconegut que “hi ha pressió”.

Martínez, a la biblioteca de La Serra. Autor: M.Tornel.
Martínez, a la biblioteca de La Serra. Autor: M.Tornel.

El portaveu popular, Esteban Gesa, s’ha abonat al tòpic i ha dit que estem en la “festa de la democràcia”. “Avui sí perquè hi ha censos”, ha dit en relació i record al referèndum unilateral de l’1 d’octubre de 2017. “M’agrada venir d’hora i passejo per la ciutat i ara aniré a visitar col·legis desitjant que tot vagi bé i no hi hagi enrenous i que els veïns participin”.

Gesa, votant a l'Escola Industrial.
Gesa, votant a l’Escola Industrial.

El candidat a l’alcaldia d’Ara Sabadell, Ramon Vidal, ha votat al migdia a l’escola Vedruna La Immaculada, a La Creu de Barberà.

Vidal, votant aquest migdia. Autor: cedida.
Vidal, votant aquest migdia. Autor: cedida.

L’alcaldable de Podemos, Marta Morell, ha votat a la Concòrdia. El partit lila espera entrar per primera vegada a l’Ajuntament.

Morell, votant. Autor: cedida.
Morell, votant. Autor: cedida.

L’alcaldable d’Independència i República (Primàries Sabadell), Àngels Folch, ha votat aquest matí a l’escola Teresa Claramunt, al barri de Gràcia.

Folch, votant al Teresa Claramunt.
Folch, votant al Teresa Claramunt. Foto: cedida.

La candidata de la plataforma Nova Participació Sabadell, Ana Huertas, ha votat a quarts de 10 del matí al col·legi electoral ubicat al carrer Major, a La Creu Alta.

Huertas i el número 2, Ricardo Roso, durant la votació. Autor: cedida.
Huertas i el número 2, Ricardo Roso, durant la votació. Autor: cedida.
Foto portada: Farrés, Berlanga, Fernàndez i Ciuró, votant. Autor: David B i M.Tornel.

Comments are closed.