Anna Cabeza, Rafel Noè, Jesús Hilario, Montserrat Berbel, Jordi Miret, Àngels Folch, Ana Fernández i Josep Soler

Aquests són els candidats de Primàries, que concorrerà a les municipals

La candidatura independentista patrocinada per l’Assemblea Nacional Catalana, Primàries, es presentarà finalment a les municipals. La formació crítica amb els partits majoritaris segueix el seu procés i ja té vuit candidats, que s’han presentat aquest divendres en un acte al centre cívic de Sant Oleguer. 

El procediment d’elecció és diferent a la resta de partits. Primer es va crear un registre de votants, que té més d’un miler de persones registrades a Sabadell. Es van marcar un mínim de 1.000 votants a Sabadell per seguir endavant. I van aconseguir-ne 1.248, segons les dades del propi partit. El segon pas també s’ha saldat amb èxit: aconseguir un volum de candidats prou destacable disposats a portar Primàries a l’Ajuntament. I hi ha vuit candidats. La xifra compleix els mínims imposats per la pròpia candidatura per seguir endavant. Els aspirants a ser alcaldable s’han presentat aquest divendres a Sol i Padrís. Els candidats són els següents:

  • Àngels Folch. Professora jubilada i directora durant molts anys de l’escola Joanot Alisanda, al Centre. És una coneguda activista de l’ANC, a Sabadell i a nivell nacional.
  • Montse Berbel. Nascuda a Sabadell el 1955, mestra i empresària durant 30 anys.
  • Jesús Hilario. Nascut a Sabadell. Té 24 anys, treballa de mecatrònic i estudia Enginyeria Industrial.
  • Jordi Miret. Sociòleg i educador social de l’ajuntament de Sabadell. Va ser objector de consciència i militar al moviment estudiantil als anys 90.
  • Rafel Noé. Té 50 anys, és Diplomat en Assegurances i treballa en una companyia d’assegurances des de fa dues dècades.
  • Josep Soler. També 50 anys i treballa al Banc Sabadell.
  • Anna Cabeza. Periodista i treballadora de l’ajuntament de Sabadell.
  • Anna Fernández.

El següent pas es donarà el proper 23 de març, quan es produiran les primàries entre els diversos candidats. Després dels resultats caldrà elaborar les llistes.

Què és Primàries?

Primàries sorgeix del malestar d’una part de l’independentisme amb els partits majoritaris del sobiranisme després de la tardor del 2017. La seva prioritat màxima és implementar la República i fer efectiva la Declaració d’Independència. Així mateix volen regenerar la política amb un sistema d’elecció de candidats diferent a l’habitual.

A nivell català, Primàries té 40.000 votants registrats i prop de 400 candidats. A la ciutat de Barcelona, el seu candidat és el conegut periodista i economista Jordi Graupera.

Foto portada: Anna Cabeza, Rafel Noè, Jesús Hilario, Montserrat Berbel, Jordi Miret, Àngels Folch, Ana Fernández i Josep Soler. Autor: Primàries. 

Comments are closed.