Ciuró (Junts per Sabadell) es proclama com la candidatura del “canvi”

Junts per Sabadell ha presentat aquest divendres el seu programa electoral. Segons l’alcaldable, Lourdes Ciuró, un “programa de govern” i amb el projecte de ciutat a llarg termini. “Som el veritable canvi”, ha dit l’alcaldable, “i ens dirigim a tothom que no està satisfet amb la situació de la ciutat. Som la llista de tothom qui creu que Sabadell es mereix més”.

Ciuró ha desgranat el seu programa en tres eixos: oportunitats, cohesió social i sostenibilitat.

  • En quant a oportunitats, Ciuró, en clau optimista, veu opcions de redreçar la ciutat “amb un teixit ja potent” en clau de comerç, coneixement, indústria o empresa. Ja ha llençat abans algunes propostes, com recuperar l’edifici de Correus per instal·lar un comerç “tractor” o augmentar i potenciar el campus de la UAB, al barri de Covadonga.
  • El segon eix és la cohesió. I aquí alerta (ho diuen les dades, no ara sinó historicament): “no podem tolerar tantes diferències dins la mateixa ciutat i això que representa que hem tingut governs pro-barris”. Ciuró assegura que “tots vivim en un barri i el centre és de tots” i aposta per les actuacions de manteniment, il·luminació o neteja poc cuidades fins ara al seu parer.
  • El tercer eix és la sostenibilitat, en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: hi inclou un seguit d’accions al Rodal, en especial al riu Ripoll, al patrimoni i altres com potenciar les zones verdes.

La clau de volta del programa, i que toca els tres eixos, és la reforma de la Gran Via. A terminis, evidentment, però posant-hi les bases en el mandat 2019-2023. “La transformació de la Gran Via inspirarà la transformació de tota la ciutat”, sosté Ciuró. Junts per Sabadell no quantifica les propostes ja que fuig de presentar un “catàleg de productes i serveis”.

“Els pactes a Sabadell es decidiran a Sabadell”

En relació a l’endemà de les eleccions, dues afirmacions aquest divendres. La primera, els pactes que es facin a Sabadell es decidiran a Sabadell “absolutament”. I una línia vermella, tres dies després de saber-se la condemna a l’Ajuntament per assetjament laboral a Maite Morao: “protecció al denunciant i anonimat al denunciant que veu corrupció. Cal acabar amb les rèmores que puguin recordar males pràctiques”.

Foto portada: Baró (número 2), Ciuró, Matas (número 4), a la seu de Junts per Sabadell. Autor: J.d.A 

Comments are closed.