Diari de campanya (1). Comença la cursa electoral

Primer dia de campanya electoral després del tret de sortida amb l’acte de penjada de cartells aquest dijous al vespre. 

De moment, qui ha començat amb més activitat és Esquerra Republicana, amb roda de premsa al matí i speaker’s corner a la tarda (un breu acte polític d’uns 10-15) minuts. La mort d’Alfredo Pérez Rubalcaba ha portat que el PSC suspengui la campanya des de la tarda fins diumenge. També la suspenen Ciutadans aquest divendres i la plataforma Nova Participació, que tenia un acte a Can Rull. Aquest és un resum de les propostes dels candidats

Farrés (PSC) debuta al nord

L’alcaldable del PSC a les municipals, Marta Farrés, ha estrenat el primer dia de campanya al nord de Sabadell, a la plaça de la Participació Ciutadana. Allà s’ha compromès a construir un nou complex residencial per a la gent gran a la Roureda i a traslladar la prefectura de la Policia Municipal a la Plana del Pintor. Sense por a les crítiques, la socialista vol recuperar el programa de vacances per a la gent gran tal qual es duia a terme durant el bustisme: en resum, amb destins més atractius perquè “molta gent diu que ja no funciona”, ha assegurat.




A la tarda, el PSC ha aturat la campanya, també ho farà demà, en memòria de l’exvicepresident i exministre Alfredo Pérez Rubalcaba, mort aquest divendres a conseqüència d’un ictus.

El candidat a presidir la Comissió Europea del Verds, amb Berlanga

A més de municipals, també hi ha eleccions al Parlament Europeu. Aquest divendres Sabadell en Comú ha rebut el candidat a la presidència del govern comunitari (la Comissió Europea) del grup de l’Esquerra Europea. Es tracta de Nico Cué, belga de Lieja, obrer del metall, sindicalista, amb arrels asturianes ja que el seu pare va viure les vagues de 1961 i 1962, va estar en els inicis de CC.OO i va militar al PCE en la clandestinitat espanyola.

Reunió, aquest matí. Autor: cedida.
Reunió, aquest matí. Autor: cedida.

Cué s’ha reunit amb els candidats principals de Sabadell en Comú. Han convingut que cal “trencar” amb l’austeritat que “ens ofega” i posar el Banc Central Europeu al servei de les persones. Els candidats municipals dels comuns recorden que “les directives per lluitar contra el canvi climàtic, els fons europeus per millorar el Ripoll o la capacitat econòmica que tinguem els municipis es juga a les eleccions europees.

Doblet d’ERC per començar

ERC ha celebrat dos actes aquest divendres. Al matí en roda de premsa han presentat els seus projectes al voltant del barri de Covadonga i l’entorn del riu Ripoll. L’alcaldable Juli Fernàndez sosté que l’Artextil ha d’acollir diferents dependències municipals i fer el cor administratiu de la ciutat. I respecte a la Gran Via aposta per un bulevar (grans voreres als costats i carrils al mig) amb tramvia. Això sí, abans connectant la C-58 amb Castellar per la Ronda Oest. A la caserna hi volen portar la Unitat Docent que la UAB té al Taulí per deixar aquell espai a l’assistència mèdica.




A la tarda, a la plaça (encara) de l’Alcalde Marcet, Fernàndez ha explicat els set eixos de la visió de ciutat dels republicans: Sabadell capital, Sabadell líder, Sabadell verda, l’Habitatge com dret garantit, Educació i Cultura, Ajuntament 3.0 i Sabadell Republicana. Fernàndez s’ha compromès a utilitzar totes les eines necessàries per aconseguir més habitatge públic. ERC insisteix amb la idea que les eleccions van del retorn del bustisme o d’ERC. Dia important demà dissabte pels republicans, ja que presenten la llista electoral, en un acte que es va haver de posposar i finalment es farà ja en plena campanya, a les 19 hores, al Racó del Campanar.

Poble Lliure dóna suport a la CUP

Sense gaire sorpreses, però aquest vespre Poble Lliure, que es va presentar a les generals i va tenir poc menys de 4.000 vots, ha fet explícit el seu suport a la Crida per Sabadell a les municipals. “De totes les candidatures que concorren a aquestes properes eleccions municipals, l’única que en mereix confiança és la de la Crida per Sabadell. Confiança que s’ha guanyat durant els darrers quatre anys governant la ciutat i que, malgrat els entrebancs interns i externs, és la que s’acostaria més a dur a terme els objectius proposats anteriorment”, diuen.

Junts per Sabadell presenta credencials

Tres eixos de campanya, un programa pensat per “governar” i com a titular la convicció que són el veritable “canvi” a Sabadell. Així ha encarat Lourdes Ciuró la presentació del programa electoral de la seva formació (per a més info: ‘Junts per Sabadell es proclama com la candidatura del “canvi’).

Foto portada: Fernàndez, a l’acte de la Plaça de l’Alcalde Marcet. Autor: cedida.

Comments are closed.