El debat d’alcaldables ha superat les expectatives dels assistents

Els alcaldables de Sabadell s’han tornat a veure les cares, a tres dies de les municipals, en el debat electoral organitzat pels principals mitjans de la ciutat. Durant dues hores, cada partit ha fet valdre les seves propostes i no han faltat, com és tradició a la política, els retrets i les acusacions.

Per tenir una visió general de com ha anat el debat, parlem amb algunes de les personalitats més destacades de la ciutat, que no han volgut perdre pistonada, i avui ens han acompanyat entre el públic. Hem preguntat algunes de les primeres percepcions i aquestes han estat les respostes.

Valoració del debat

En general, el debat ha servit per clarificar les propostes generals de cada partit. Tanmateix, en aquest punt, no hi ha consens. Alguns consideren que aquestes propostes s’han quedat curtes i pequen de simplistes. D’altres, com la secretària general del Gremi de Fabricants i de CIESC, Núria Aymerich, considera que ha estat un exercici molt enriquidor. “Aquest debat m’ha permès veure molt el sentiment de cadascú i com era”, assegura Aymerich.

El candidat de la Crida, i actual alcalde, Maties Serracant. Autor: J.P
El candidat de la Crida, i actual alcalde, Maties Serracant. Autor: J.P

En el mateix sentit han parlat el president de Sabadell Comerç Centre, Josep Maria Porta,  el president de Ca n’Oriac Comerç, Miguel Tello, i el president de la FAV, Manuel Navas. Alguns, asseguren, han vist les seves expectatives més que cobertes. “No només s’han complert les meves expectatives entorn al debat, sinó que les ha superat les meves expectatives”, diu Porta. Per la seva part, Navas ha felicitat amb molt d’èmfasi el paper i l’esforç que han dedicat els mitjans de comunicació en el debat.

Qui ha guanyat i qui ha perdut?

El president de la FAV, Manuel Navas, té dos clars guanyadors: l’alcaldable socialista, Marta Farrés, i el candidat de Sabadell en Comú, Joan Berlanga. I també ha criticat fortament l’actuació del cap de llista d’Esquerra Republicana, Juli Fernández, del qual ha dit que ha vingut molt nerviós i ha estat molt agressiu.

Berlanga, candidat de Sabadell en Comú. Autor: J.Peláez.
Berlanga, candidat de Sabadell en Comú. Autor: J.Peláez.

El president de Ca n’Oriac Comerç, Miguel Tello, coincideix amb Aymerich i Porta en no voler-se decantar per un perdedor i un guanyador. No obstant, ens donen algunes pistes. Per ells, els que menys han cridat i el qui han mantingut un to tranquil i correcte, parlant de propostes clares, sense tants atacs, són els que s’emporten l’or. En canvi, lamenten que sempre hi ha qui dificulta el bon enteniment del debat.

L’exregidor per Entesa per Sabadell, que va estar al càrrec del 2003 al 2011, Isidre Soler, també té una opinió clara, i és que consdiera Maties Serracant “la persona més honesta del debat”. Per altra banda, ha estat molt crític amb els candidats de Ciutadans, Adrián Hernández, i la candidata del PSC, Marta Farrés, dels que ha dit que són “mentiders i hipòcrites”. “Tot el que diuen pràcticament, és mentida. Això de que no s’ha fet res a la ciutat, és mentida. És un discurs molt populista”, explica l’exregidor.

En general, els assistents s’han endut una bona impressió d’un debat. Un debat que molts han qualificat de decisiu per l’elecció d’aquest diumenge.

Foto portada: els vuit candidats i el moderador, Xavi Bundó, al centre. Autor: J.P.

Comments are closed.