Iñarritu Bildu

Fernàndez (ERC): “per primer cop des de 1931 tenim l’oportunitat de guanyar”

Visita del candidat d’EH Bildu al Parlament Europeu Jon Inarritu a Sabadell, de la mà de Juli Fernàndez. Els abertzales concorren a les europees amb Esquerra i el BNG, liderats per Oriol Junqueras. En clau local, Fernàndez es presenta com el vot útil per evitar la tornada dels socialistes a l’alcaldia. Crida als votants desencisats del PSC, els comuns i Junts per Sabadell. 

Fernàndez insisteix que la llista republicana està formada per “gent molt variada per representar al màxim el que és la nostra ciutat, diversa, i intentem reflectir-ho per tenir el màxim de força possible”.

“És evident que la màxima garantia perquè hi hagi un govern honest és votar Esquerra, que faci realitats els projectes, per garantir els drets, dignitat i llibertats”.

L’alcaldable apel·la tothom votés qui votés el passat 28 d’abril a fer confiança a Esquerra. En relació a l’enquesta publicada aquest dissabte, sosté que “és evident que per primera vegada a la història des del 1931 tenim l’oportunitat els republicans de guanyar a Sabadell, tenir un govern honest i de seguir avançant amb els drets i les dignitats”.

“A tota la gent socialista honesta i que li va fer molt de mal el bustisme, a tota la gent que vota els comuns i no vol un govern hereu de la corrupció, a la gent de junts per Sabadell els hi dic que la garantia d’un govern honest és Esquerra Republicana”.

Fernàndez ha estat acompanyat de Jon Iñarritu, diputat d’EH Bildu, senador i ara aspirant a eurodiputat, amb qui tant ERC com el Bloc Nacionalista Gallec concorren de forma conjunta a les europees “per representar les nostres nacions. Volem una Europa social, que desaparegui la fossa comuna que és el Mediterrani. En segon lloc volem que els ciutadans de Catalunya, Euskal Herria i Galícia decideixin que volen ser en el futur. I en tercer lloc hi anem per les llibertats, perquè no és normal que hi hagi presos polítics a la Unió Europea al segle XXI. Cal que un pres polític de llibre com Oriol Junqueras pugui estar present al Parlament Europeu per dir que hi ha un problema polític i s’ha de defensar amb el vot”.

Inarritu ha assegurat que espero que el PSOE dialogui de veritat i no només faci apel·lacions buides al diàleg. “Espero que reculli el guà d’Oriol Junqueras”, ha assegurat.

Foto portada: Fernàndez i Inarritu, a l’Espai Àgora. Autor: cedida.