Fernández (PP): “les esquerres fomenten que els barris estiguin degradats perquè allà és on els voten”

Visita de la cúpula popular per donar suport al candidat a l’alcaldia, Esteban Gesa. El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, i la diputada electa Cayetana Álvarez de Toledo donen una empenta a Gesa de cara al segon tram de la campanya electoral. El PP, no especialment a Sabadell sinó al global de Catalunya excepte a Badalona, Castelldefels i un grapat més de municipis, es juga el ser o no ser a Sabadell. 

L’any 2015 els populars van superar la xifra del 5 per cent per uns centenars de vots. Ara el panorama no convida a l’optimisme enmig d’una pinça entre la novetat de Vox (entre el 5 i el 10 per cent de vots a una quinzena de seccions electorals el passat 28 d’abril) i el proclamat vot útil constitucionalista de Cs. Però Esteban Gesa, i el seu equip estan fent una campanya de contacte directe amb els sectors on poden esgrapar vots. Aquest diumenge Álvarez de Toledo en, més que una visita de cortesia ja que coneix i té una bona relació amb Gesa, i Alejandro Fernández han estat a la seu del PP, al carrer Àngel Guimerà, en una trobada amb la militància.

Gesa està fent una campanya en línia similar a la de fa quatre anys, amb el matís que creu que la ciutat està encara més bruta, és més insegura i ha patit una pujada impositiva. La seva recepta és aplicar les competències municipals, baixar taxes i impostos, centrar-se en allò més proper (enllumenat, asfalt, mobiliari urbà, parcs, neteja, residus) i deixar-se de grans projectes faraònics. Reforç de la Policia Municipal i combat general a les ocupacions.

El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha carregat contra els governs d’esquerres per afavorir les ocupacions d’habitatges. En general creu que a l’esquerra li interessa que hi hagi zones deprimides. Ho va dir fent la següent analogia:

“No és casualitat que l’esquerra fomenti que els barris estiguin degradats i pobres, perquè allà és on els voten. Quan un barri millora i progressa, deixen de votar el partit socialista. Si la gent vol que Sabadell, a les seves zones més degradades, pugui ser una ciutat homogènia on hi hagi oportunitats per a tots, ha de votar Esteban Gesa”.

Álvarez de Toledo, l’única diputada del PP català al proper Congrés dels Diputats després dels resultats del 28 d’abril, ha recordat que ha vingut diverses vegades a Sabadell sempre de la mà de Gesa. Assegura que calen dics a les institucions municipals per preservar la “llibertat i igualtat” entre espanyols.

Foto portada: Fernandez, Santos, Álvarez de Toledo i Gesa. Autor: David B.

Comments are closed.