Fugint de la “subhasta”, Sabadell en Comú presenta un programa “realista” amb 220 propostes

En contra de la “subhasta”, Sabadell en Comú presenta 220 propostes en el seu programa electoral “realitzables” i, perquè estan al govern des del 2015, en coherència amb l’acció de govern municipal. Joan Berlanga, candidat a l’alcaldia, defineix el seu programa com de “poques ocurrències” i a la cerca de “grans acords”. 

Sabadell està en una ensulsiada i per sortir-ne calen grans acords, creuen els comuns. Acords a grans nivells (infraestructures, habitatge, equitat, mirada de gènere, lluita contra el canvi climàtic). Asseguren que la ciutat està per “poques ocurrències” i avisen que les eleccions del 26 de maig “no són per votar a ull o a marques” demanant als votants que facin una ullada a les propostes de cada formació i sostenint que “hi ha partits amb representació al ple que a dia d’avui no tenen programa encara”. “Nosaltres no som una ocurrència ni un projecte personal i som l’autèntic espai de confluència”, sosté Berlanga.




En quant a Habitatge, els comuns prometen sentit comú: el govern ha aprovat un Pla d’Habitatge fins el 2024 per construir 362 pisos i ells es comprometen a executar-lo. Alguns estan prometent-ne més però, per a Berlanga, “és difícil fer-ne més”. En quant a les línies vermelles ho tenen clar: “els drets socials”.

A llarg termini (2030), els comuns aposten per una zona de discoteques i altres activitats nocturnes al polígon sud-oest (la part industrial més propera a l’Aeroport i la Gran Via), un centre especialitzat en formació professional a l’Artextil perquè “volem ser la capital de la Formació Professional” i l’aposta per reduir la mobilitat a motor i una nova regulació de la mobilitat neta. De cara al 2030, volen un centre de noves empreses a la fàbrica Sallarés Deu, un centre cultural al castell de Can Feu, escoles bressol a la Concòrdia, Covadonga i Gràcia, descentralitzar l’escola municipal de música, un nou mercat de Campoamor,

Foto portada: l’alcaldable de Sabadell en Comú, Joan Berlanga, i la número 2 de la llista, Elena Hinojo. Autor: J.d.A.

Comments are closed.