Foto portada: Anna Lara i Nani Valero, aquest dimarts. Autor: M.Tornel.

La Crida aposta per una Festa Major d’una setmana

La Crida per Sabadell ha presentat aquest dimarts al matí les propostes més rellevants del seu programa en l’àmbit cultural. La número dos de la coalició, Nani Valero, ha exposat que el seu objectiu és garantir un creixement col·lectiu arreu de tot Sabadell a través d’uns valors cohesionadors i transversals.

La cultura i l’educació són les dues eines principals sobre les quals treballarà la Crida per Sabadell en la campanya en els pròxims anys. Nani Valero ha exposat que l’espai públic de la ciutat és una zona per reivindicar la cultura popular i aquesta té la capacitat de generar un sentiment de pertinença als sabadellencs i millorar la qualitat de vida. Per això, els valors que defineixen la política cultural de la crida apareixeran de forma “transversal i vertebral” en tots els barris de la ciutat.

L’aposta de la Crida està enfocada a polítiques culturals que satisfacin les necessitats de la ciutadania i oferir un bé comú i compartit. La coalició defineix la cultura com “un bé comú dins del consens del procés de creació i creixement solidari teixint complicitats entre l’Ajuntament, els professionals culturals, les entitats i la ciutadania”.
Les accions pel canvi del grup de Serracant giren entorn la llibertat i l’educació. Per això, tenen previst crear una oficina de cultura a Sabadell, promoure la xarxa local de teatre amateur i professional, eliminar del nomenclàtor els noms vinculats al feixisme i desenvolupar el projecte de Museu de la Indústria Tèxtil Llanera. Dues de les seves propostes més innovadores són la creació d’un espai d’entitats a la Casa de la Maternitat dirigit a la promoció de la llengua i la cultura catalanes i l’ampliació la Festa Major en espai i temps: que duri una setmana i que es sigui gaudeixi en tots els barris.

Per concloure l’acte, La Crida ha invitat a consultar el calendari d’activitats de la seva campanya i a seguir el fil vermell del cabdell que penja de la seva història, representat en un punt de llibre. Ambdós materials disponibles a la paradeta de la coalició.

Foto portada: Anna Lara i Nani Valero, aquest dimarts. Autor: M.Tornel.